Щодо дотримання вимог положення про порядок проведення навчання з питань охорони праці


Щодо дотримання вимог положення про порядок проведення навчання з питань охорони праці

Головним державним інспектором відділу з питань безпеки праці Північно-Східного регіону управління інспекційної діяльності у Харківській області була проведена зустріч з працівниками електророзподільчої організації щодо дотримання вимог типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

Читайте також: Законодавство не передбачає повторного навчання з питань охорони праці в разі сумісництва

Зазначено, що працівники під час прийняття на роботу і в процесі роботи, а також учні, курсанти, слухачі та студенти під час трудового і професійного навчання проходять на підприємстві за рахунок роботодавця інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки у разі виникнення аварії.

Читайте також: Хто й коли має проходити навчання з питань охорони праці

Особи, які суміщують професії, проходять навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці як з їхніх основних професій, так і за професіями, що суміщуються. При незадовільних результатах перевірки знань з питань охорони праці працівники протягом одного місяця повинні пройти повторне навчання і повторну перевірку знань. Не допускаються до роботи працівники, у тому числі посадові особи, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці.

Читайте також: Навчання з питань охорони праці: хто та коли має проходити

Джерело: Управління Держпраці


Навчання з питань охорони праці

Замовляючи послугу з навчання на сайті, кожен клієнт отримує приємний бонус — 10% знижки на передплату журналу «ОППБ» та участь у семінарах і конференціях проєкту.

Наші спеціалісти надають послуги з:

  • навчання щодо загальних питань з охорони праці;
  • спеціального навчання для перевірки знань відповідних НПАОП;
  • навчання з охорони праці посадових осіб;
  • навчання для допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тривалість навчання залежить від обраного курсу.
Для довідок: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


До Всесвітнього дня охорони праці Держпраці проведено захід з метою недопущення виробничого травматизму
Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області спільно з медиками КП «Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ...
Чи потрібно новоприйнятому працівникові повторно проходити навчання з охорони праці?
ЗАПИТАННЯ Чи повинен працівник в разі прийняття на інше підприємство проходити навчання і перевірку знань з питань охорони праці, якщо ...