...

Щодо перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб


Щодо перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб

У Держпраці в Кіровоградській області надійшло запитання, про створення комісії з перевірки знань з питань охорони праці місцевими органами виконавчої влади.

Відповідно до п. 5.3 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці 26 січня 2005 року № 15, посадові особи проходять навчання з питань охорони праці в навчальних центрах або галузевих навчальних центрах.

Крім того, перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб, які пройшли навчання в галузевих навчальних центрах проводиться комісією, створеною наказом вищого органу.

Очолює комісію керівник або заступник керівника цього органу, до службових обов’язків яких входить організація роботи з охорони праці, або керівник служби охорони праці цього органу.

До складу комісії входять представники відповідних профспілок і можуть залучатися представники органів державного управління охороною праці, а також штатні викладачі галузевого навчального центру, де проводилося навчання (за згодою).

Перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб, які пройшли навчання в навчальних центрах, проводиться комісією відповідного територіального органу Держпраці за участю представників інших органів державного управління охороною праці або комісією, створеною місцевим органом виконавчої влади за участю відповідних профспілок.

Джерело: dsp.gov.ua

Матеріали до теми


Кабмін скасував мораторій на окремі види перевірок під час воєнного стану: який бізнес в зоні ризику
Кабмін 8 березня прийняв Постановою № 261, якою поновив заходи державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного ...