Рада ухвалила закон щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері


Рада ухвалила закон щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері

Про це повідомив народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі.

Він уточнив, що законодавча ініціатива № 10094 була підтримана 238 голосами парламентаріїв.

Мета закону — посилення спроможності наглядових рад закладів охорони здоров’я та стимулювання реорганізації таких державних закладів в державні некомерційні підприємства.

Документом регулюється низка актуальних питань організації медичного обслуговування населення та надання соціальних послуг.

 

Зокрема законом уточнюються норми щодо формування складу наглядових рад закладів охорони здоров’я, до яких відтепер не зможуть входити громадяни Російської Федерації або Республіки Білорусь, а також особи, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції).

Спецвипуск № 2, 2023 «Докладно про навчання з охорони праці + практичний кейс, як зробити навчання ефективним і зменшити витрати підприємства»
0 (800) 219-977

Водночас до 31 грудня 2024 року продовжується пільговий період щодо реорганізації державних закладів охорони здоров’я у державні некомерційні підприємства, що є важливим для формування в Україні єдиного медичного простору.

Очікується, що ухвалення закону дозволить створити правові передумови для посилення ефективності роботи лікарень, забезпечення ефективного стратегічного планування розвитку закладів охорони здоров’я, дозволить залучати професійний менеджмент і незалежний аудит, забезпечить створення єдиного медичного простору.

Джерело: Укрінформ


ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій

Спецвипуск № 1, 2023

  • Як діяти в разі виникнення забоїв, переломів, кровотеч, опіків, уражень електричним струмом
  • Як допомогти пораненим під час збройних протистоянь та транспортуванні їх в укриття
  • Багато іншого про дії при виникненні загрозливих станів для життя

Замовити

0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Кодекс 4:2024 відповідно до наказу ДП «УкрНДНЦ» від 25.03.2024 № 98 набуває чинності 1 травня
Повідомляємо, що 01 травня 2024 року набуває чинності Кодекс 4:2024 Настанова з проєктування при будівництві приміщень харчоблоків закладів дошкільної та ...
Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...
Підтримка психічного здоров’я людини стала одним з приорітетних завдань державної політики
У Всеукраїнський день психолога, відбувся регіональний форум з ментального здоров’я, який організований рухом «Зе Жінки», — інформує народна депутатка України, ...