Рада підвищила штраф за ухилення від переговорів щодо укладання колективного договору


Рада підвищила штраф за ухилення від переговорів щодо укладання колективного договору

Ухваленим законом збільшується в 3-5 разів штраф за ухилення від переговорів про укладання колективного договору представників роботодавців та профспілок.
Підвищені санкції не поширюватимуться на роботодавців, у штаті яких не більше 25 осіб, та профспілки, що представляють інтереси працівників таких роботодавців.

 

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт № 7629 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності у сфері колективно-договірної діяльності, яким пропонується підвищити штрафи за ухилення від участі у переговорах про укладання колективних договорів. За відповідне рішення проголосували 256 народних депутатів.

Укладання колективного договору. 6 найтиповіших помилок — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Законом збільшуються розміри штрафу за окремі види правопорушень:

  • ухилення від участі в колективних переговорах щодо підписання колективного договору, внесення змін чи доповнень до нього в разі їх ініціювання роботодавцями чи профспілками осіб, які їх представляють – від десяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (чинна норма – від трьох до десяти);
  • ненадання інформації, необхідної для ведення переговорів і здійснення контролю за виконанням угод, договорів – від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (чинна норма – від одного до п’яти).

Забезпечення трудових прав неповнолітніх працівників. Обов’язкові вимоги до роботодавців — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Також передбачається розгляд суддями районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів справ про адміністративні правопорушення щодо укладання колективних договорів та право складати протоколи про ці правопорушення уповноважених на те посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Робота на посаді начальника штабу цивільної оборони за сумісництвом: якими мають бути оплата праці та тривалість робочого часу — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Водночас нові штрафи не будуть сплачувати роботодавці у штаті яких не більше 25 працівників, і профспілки, коли вони представляють інтереси працівників таких роботодавців.

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977(067) 317-58-86 
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Про вихід з Угоди щодо розслідування нещасних випадків на виробництві за межами держави проживання
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про вихід з Угоди про порядок розслідування нещасних випадків на виробництві, що сталися з працівниками ...
Удосконалено законодавство щодо евакуації цивільних із небезпечних територій
Врегульовано питання проведення евакуаційних заходів населення до безпечних районів у разі загроз або виникнення надзвичайних ситуацій. Відповідна постанова була ухвалена ...