Проведено превентивні заходи для безпечної експлуатації атракціонів під час воєнного стану


Проведено превентивні заходи для безпечної експлуатації атракціонів під час воєнного стану

З метою створення безпечних і безаварійних умов праці проведена інформаційно-роз’яснювальна робота та нарада з метою запобігання випадкам травмування відвідувачів атракціонів та створення безпечних умов експлуатації атракціонної техніки в умовах воєнного стану в Україні, Державна служба України з питань праці та її територіальні органи продовжують виконувати свої повноваження в частині надання консультацій і роз’яснень працівникам та роботодавцям щодо забезпечення дотримання вимог чинного законодавства.

З дотриманням вимог правил безпеки, які надходять від центральної й місцевої влади в даних умовах, фахівцями відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області продовжується проведення превентивних заходів з наданням консультацій працівникам та роботодавцям.

Раніше писали: Вимоги до безпечної експлуатації атракціонів: роз’яснення Держпраці

Обговорено заходи, направлені на недопущення аварій та нещасних випадків; вимоги до будови, виготовлення, установлення, монтажу, безпечної експлуатації, ремонту та реконструкції атракціонної техніки. Доведено інформацію, що нехтування власником нормативних вимог безпеки призводить до випадків травмування.

Роз’яснено, що роботодавець повинен забезпечити своєчасний ремонт атракціонної техніки та допоміжного обладнання.

Атракціони, що перебувають в експлуатації, повинні підлягати періодичному технічному огляду після міжсезонного зберігання, але не рідше одного разу на 12 місяців. Зауважено, що суб’єкт господарювання має забезпечити аби дії відвідувачів не спричинили аварійних ситуацій та не стали причиною нещасних випадків. Для цього перед входом на атракціон необхідно розмістити таблички з інформацією про правила поведінки та користування даним видом атракціону. Акцентовано, що вимоги до будови, виготовлення, установлення, монтажу, безпечної експлуатації, ремонту та реконструкції атракціонної техніки визначено Правилами будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки (НПАОП 92.7-1.01-06).

Також розглянутий порядок оповіщення працівників про аварійне відключення та відновлення електропостачання, дії працівників під час проведення протиаварійних тренування на випадок відключення електропостачання.

Із сумної практики нещасних випадків: Популярний атракціон розігнався до великої швидкості та зірвався: багато потерпілих

Спільно з посадовими особами підприємства обговорено необхідність дотримання вимог рекомендацій Держпраці роботодавцями при виконанні робіт підвищеної небезпеки працівниками підприємства та експлуатації машин, механізмів, обладнання в умовах воєнних (бойових) дій.

Джерело: Управління Держпраці


Навчання з питань охорони праці

Навчання з питань охорони праці

Замовляючи послугу з навчання на сайті, кожен клієнт отримує приємний бонус — 10% знижки на передплату журналу «ОППБ» та участь у семінарах і конференціях проєкту.

Наші спеціалісти надають послуги з:

  • навчання щодо загальних питань з охорони праці;
  • спеціального навчання для перевірки знань відповідних НПАОП;
  • навчання з охорони праці посадових осіб;
  • навчання для допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тривалість навчання залежить від обраного курсу.
Для довідок: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною
Найближчі півтора місяця ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною. У Держенергонагляді спрогнозували коли зменшаться відключення світла. Пом’якшення графіків відключень очікується ...
Про застосування санітарних норм щодо перевищення рівня шуму від генераторів: роз’яснення МОЗ
ЗАПИТАННЯ Чи передбачено штрафи для власників генераторів за перевищення рівня шуму під час роботи приладів з огляду на чинні санітарно-гігієнічні ...