Про вимоги безпеки під час боротьби з лісовими пожежами


Про вимоги безпеки під час боротьби з лісовими пожежами

Інспектори Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели інформаційний семінар для працівників філії «Коростенське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України» щодо дотримання вимог охорони праці під час боротьби із лісовими пожежами.

Передусім посадовці наголосили на необхідності створення та утримання в належному стані уже створену мережу автомобільних доріг та під’їзних шляхів з густотою, достатньою для оперативного перевезення людей, вантажів та технічних засобів, необхідних для гасіння лісових пожеж.

Заходи пожежної безпеки: готуємося до перевірки — СПЕЦВИПУСК від ОППБ
Замовлення і консультації: 0 (800) 219-977

Присутнім акцентовано, що керівники лісопожежних станцій та інших лісопожежних підрозділів, посадові особи та спеціалісти, які в межах наданих їм повноважень направляють працівників на гасіння лісових пожеж, зобов’язані забезпечити працівників спецодягом, спецвзуттям (чоботи, що видаються працівникам, повинні мати вогнестійку підошву) та іншими засобами індивідуального захисту, табірним майном, індивідуальними медичними пакетами, справним пожежним інвентарем, принаймні добовим запасом їжі та води з розрахунку 5-6 л на одну людину в день.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Працівники, які направляються для робіт на крайці пожежі, повинні бути забезпечені також захисними касками, респіраторами чи спеціально обладнаними протигазами.

До робіт з гасіння верхових лісових пожеж дозволяється залучати чоловіків віком від 18 до 60 років, які завчасно пройшли медичний огляд і за станом здоров’я визнані придатними для виконання цих робіт.

Дії та правила поведінки під час пожежі — спецвипуск від журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Державна служба України з питань праці


Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері

  • зразки документів
  • моніторинг законодавства
  • роз’яснення
  • відповіді на запитання
  • досвід провідних компаній

Презентаційний номер: e.oppb.com.ua
0 (800) 219-977

Матеріали до теми