Про безпечне виконання ремонтних робіт на силовому кабелі


Про безпечне виконання ремонтних робіт на силовому кабелі

Безпечне виконання ремонтних робіт на силовому кабелі відпрацювали працівники виробничої бригади ТОВ «Чернівецький цегельний завод № 3» на навчальному тематичному тренінгу, організованому фахівцями відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

Комплексний превентивний захід проведено з метою попередження виробничого травматизму у галузі виробництва будівельних матеріалів та задля вдосконалення професійної майстерності персоналу.

Які дії має вміти та виконувати працівник, який користується електропобутовими приладами — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Працівникам підприємства акцентовано на дотриманні вимог нормативно – правових актів з безпеки праці при виконанні  робіт підвищеної небезпеки.

Вказано на важливість неухильного дотримання вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правил експлуатації електрозахисних засобів, інших нормативно-правових актів з охорони праці.

Акцентовано на належній організації виробничого процесу: проходженні працівниками медичних оглядів; навчання, перевірки знань, відповідних інструктажів; забезпеченні та використанні спеціального одягу, взуття тощо.

Читайте також: Попередження нещасних випадків в процесі трудової діяльності: рекомендації Держпраці персоналу геріатричного будинку-інтернату

Наголошено на належному зберіганні діелектричних засобів індивідуального захисту.

Зазначено на важливості уміння надання долікарської допомоги при настанні нештатних ситуацій чи  нещасних випадків на підприємстві.

Підвищення безпеки в електромережах до 1 кВ. Яких змін потребують положення нормативної бази — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Управління Держпраці

Передплата 2024

Матеріали до теми


В Чернігівській області тривають технічні консультації з питань електробезпеки
Головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області упродовж тижня провів низку технічних консультацій ...