Презентовано Рамку цифрової компетентності працівника охорони здоров’я


Презентовано Рамку цифрової компетентності працівника охорони здоров’я

Рамка цифрової компетентності працівника охорони здоров’я — це документ, який підвищить рівень цифрової грамотності фахівців медичної сфери. Рамка допоможе формувати державну політику та впроваджувати освітні ініціативи, щоб збільшити використання цифрових технологій медичними працівниками різних напрямів та категорій.

«Ми будуємо найзручнішу цифрову державу у світі. Для цього потрібно, щоб українці мали розвинуті цифрові навички. Саме тому ми створили та затвердили концепцію розвитку цифрової грамотності, зокрема, розробили регіональні концепції, адаптували європейські фреймворки DigiComp 2.1 та 2.2, створили Рамку цифрової компетентності, яка була схвалена Кабміном до 2025 року. Окремо — для підприємців, держслужбовців, освітян та молодих підприємців. А сьогодні — і для працівників охорони здоров’я», — зазначила заступник Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Валерія Іонан.

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Документ містить опис та структуру цифрових компетентностей, які визначають необхідні знання, вміння та практичні навички для успішного використання інформаційних технологій в роботі.

 

«Презентація і практичне застосування Рамки цифрової компетентності працівника охорони здоров’я на практиці означає: підвищення професійних стандартів, створення навчальних програм для майбутніх та практикуючих медичних і фармацевтичних працівників. Також Рамка сприятиме оцінюванню і самооцінюванню, заповнюючи прогалини та підвищуючи цифрові навички. Як результат, відбудеться покращення якості надання послуг та функціонування системи в цілому – от і виконання домашнього завдання з євроінтеграції», — говорить Марія Карчевич.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

 

На кого орієнтовано

Рамка буде корисна для посадових осіб, які формують державну політику у сфері охорони здоров’я, розробників професійних стандартів та кваліфікаційних характеристик, укладачів навчальних програм закладів освіти, членів атестаційних комісій. Ознайомитись з документом можна за посиланням.

Презентовано Рамку цифрової компетентності працівника охорони здоров’я - Фото 1

Документ реалізовано у межах втілення Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Також він відповідає Концепції розвитку цифрових компетентностей та Концепції розвитку електронної охорони здоров’я.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Рамка підготовлена Міністерством охорони здоров’я України у співпраці із Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством освіти і науки України та Національною службою здоров’я України за підтримки Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Джерело: Урядовий портал


Навчання з питань охорони праці

Замовляючи послугу з навчання на сайті, кожен клієнт отримує приємний бонус — 10% знижки на передплату журналу «ОППБ» та участь у семінарах і конференціях проєкту.

Наші спеціалісти надають послуги з:

  • навчання щодо загальних питань з охорони праці;
  • спеціального навчання для перевірки знань відповідних НПАОП;
  • навчання з охорони праці посадових осіб;
  • навчання для допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тривалість навчання залежить від обраного курсу.
Для довідок: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Рекомендації щодо перевірки медичного висновку тимчасової непрацездатності та е-лікарняного
Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та е-лікарняний — це два різні цифрові документи. МВТН — електронний документ, що формується в ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...