Правила безпечної експлуатації насосних станцій водогосподарських систем


Правила безпечної експлуатації насосних станцій водогосподарських систем

Під час огляду розподільчого устаткування (РУ), щитів, шинопроводів, збірок напругою до та понад 1000 В необхідно дотримуватися правил безпеки. При цьому забороняється:

  • знімати попереджувальні плакати, огородження або бар’єри, проникати за них;
  • торкатися струмовідних частин, обтирати й чистити їх;
  • виконувати будь-яку роботу, усувати виявлені несправності;
  • входити до шаф закритих РУ з напругою понад 1000 В (такі шафи слід оглядати з порога або стоячи перед бар’єром).

Роботи в системах водопостачання та водовідведення. Враховуємо норми законодавства — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

ЗІЗ. Працівники повинні бути забезпечені спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Під час ремонту, обслуговування або оперативного перемикання в електроустановках насосних станцій як додатковий електрозахисний засіб необхідно застосовувати гумові діелектричні килими та ізолювальні підставки.

Подання декларації та експертна оцінка протипожежного стану. Найчастіші порушення — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Електрозахисні засоби повинні використовуватися за їх прямим призначенням під час роботи з електроустаткуванням з напругою, що не перевищує ту, на яку розраховані ці засоби.

Засоби індивідуального захисту, пристрої та інструмент, що застосовуються для обслуговування електроустановок, гідромеханічного обладнання, будівель і споруд, повинні підлягати огляду і випробуванням згідно з чинними нормативними документами.

Спецвипуск № 2, 2023 «Докладно про навчання з охорони праці + практичний кейс, як зробити навчання ефективним і зменшити витрати підприємства»
067-317-5886

Джерело: Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці


Письмова консультація з охорони праці і пожежної безпеки

  • Потребуєте письмової відповіді на запитання?
  • Складно точно передати відповідь колегам і керівництву усно?
  • Бажаєте додати своїй точці зору експертності?

Замовляйте розгорнуту письмову консультацію

(067) 317-58-86

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


В Чернігівській області тривають технічні консультації з питань електробезпеки
Головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області упродовж тижня провів низку технічних консультацій ...
Дії населення у разі надзвичайних ситуацій: урагани та штормові попередження
Що робити у разі загрози стихійного лиха та отриманні штормового попередження зберігайте спокій, уникайте паніки; уважно слухайте інформацію по телевізору ...