Працівникам АЗС проведено інформаційні роз’яснення з безпеки праці


Працівникам АЗС проведено інформаційні роз’яснення з безпеки праці

Дотримання норм промислової безпеки та безпеки праці на місцевих АЗС опрацювали зі суб’єктами господарювання галузі під час інформаційних відвідувань фахівці відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області.

Зокрема, наголошено на дотриманні вимог нормативно-правових актів з безпеки праці під час роздрібної торгівлі рідким паливом; прийманням та зберігання нафтопродуктів; належному технічному стані обладнання підвищеної небезпеки, за допомогою якого здійснюється реалізація споживачам паливно – мастильних матеріалів.

Зазначено, що експлуатація обладнання та устаткування підвищеної небезпеки вимагає в обслуговуючого персоналу додаткових навичок та умінь, тому працівники зобов’язані проходити відповідні навчання та перевірку знань з безпеки праці, інструктажі, медичні огляди.

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Персонал має бути забезпечено у повному обсязі якісними засобами індивідуального та колективного захисту, спецодягом тощо.

Під час інформаційних заходів посадовці Управління рекомендували суб’єктам господарювання  проведення профілактичних заходів, націлених на попередження виробничого травматизму на підприємствах, наголосили на відповідальності за приховування нещасних випадків під час виробничої діяльності, нормах Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

Учасникам також рекомендовано проведення відповідних тренінгів з ліквідації наслідків можливих аварійних ситуацій на підприємствах, непередбачуваних обставин природної сили, надання домедичної допомоги.

Джерело: Управління Держпраці

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми


Порядок дій в разі настання аварійної ситуації: тренінг від Держпраці
Посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели тренінг для представників аварійної та диспетчерської служби одного із підприємств Хмельниччини. Під час заходу ...
Дискусійні питання щодо проведення інструктажів з питань охорони праці
Порядок проведення інструктажів з питань охорони праці на робочому місці визначає «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з ...
Безпека праці на сільськогосподарському підприємстві: ключові вимоги під час годівлі ВРХ
Основні вимоги організації безпечної праці при годівлі великої рогатої худоби До основних вимог безпеки належать такі: – до обслуговування ВРХ ...