Підприємствам з вакцинованими працівниками можуть дозволити працювати в локдаун


Підприємствам з вакцинованими працівниками можуть дозволити працювати в локдаун

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів про надання певних послаблень для вакцинованих громадян в період посилення карантину.

Він вказав, що влада розглядає таку можливість в майбутньому. Йдеться про використання «внутрішнього» ковідного сертифіката. Це електронний документ, який громадяни зможуть згенерувати в додатку «Дія», який підтверджує факт щеплення проти COVID-19.

Серед різних опцій, в тому числі, розглядається можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені проти COVID-19 клієнти.

«І це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян», — підкреслив головний санлікар країни.

Це буде вирішуватися відповідною постановою Кабінету Міністрів.

Джерело: Апостроф

Матеріали до теми


Україна розпочала будівництво двох нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС за американською технологією
Компанія «Енергоатом» розпочала будівництво енергоблоків № 5 та № 6 Хмельницької АЕС за технологією АР1000 американської компанії Westinghouse. Це перший ...
Працевлаштування людей з інвалідністю в Україні: ЮНІДО запустила пов’язаний із 3D-друком проєкт
Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) запустила фінансований Японією проєкт зі сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю через запровадження технологій ...