Підпал трави в умовах воєнного стану може розцінюватися як диверсія


Підпал трави в умовах воєнного стану може розцінюватися як диверсія

Представники Уманського районного управління ДСНС виявили жінку, яка самовільно випалювала рослинність та її залишки. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Черкаській області.

Нею виявилась 73-річна жителька села Орадівка Христинівської територіальної громади.

Рятувальники склали на жінку адмінпротокол за ст. 77-1 КУпАП (самовільне випалювання рослинності).

Нагадаємо, що на Золотоніщині рятувальники також склали протокол на палія сухої трави.

 


Від редакції «Охорона праці і пожежна безпека»

Нагадаємо, що Законом України від 03 березня 2022 року № 2113-IX внесено зміни до Кримінального кодексу України (далі — КК). Відтак у період воєнного стану підпал чагарників, сухої трави, опалого листя тощо може розцінюватися як диверсія.

Рятувальники чи представники інших органів влади можуть розцінити такі дії як «Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій» (ст. 113 КК).

В умовах воєнного стану такі дії можуть каратися позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

 

Безпека праці у воєнний час: відповіді на актуальні питання — тематичне видання від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

Читайте також:

Джерело: ЦЕНТР ЧЕРКАСЬКИХ МЕДІА

Документи спеціаліста з пожежної безпеки

Матеріали до теми


Об’єкти водопровідно-каналізаційного господарства: заходи безпеки
Під час технічної консультації на робочих місцях комунального підприємства посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності ...
Вимоги до суб’єктів господарювання, які виконують експертизу стану ОП. Повний огляд нововведення
На яких саме суб’єктів господарювання поширюються нові вимоги Обов’язки, яких зобов’язані дотримуватись експертні організації Які нормативно-правові акти втратили чинність через ...
Затверджено нову редакцію Загальних положень безпеки АЕС
Держатомрегулювання затвердила зміни до Загальних положень безпеки атомних станцій. Як повідомила ДІЯРУ, нову редакцію документу затверджено Наказом Державної інспекції ядерного ...