...

Перевірки на шахті «Надія»: інспектори виявили понад три сотні порушень


Перевірки на шахті «Надія»: інспектори виявили понад три сотні порушень

На шахті «Надія», що розташована у м. Соснівка на Львівщині, інспектори Держпраці зафіксували 364 порушення. На шахті відбулась планова перевірка з питань охорони праці, під час якої виявили 364 порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці. За результатами перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто 22 посадові особи ПАТ «Шахта «Надія». Також керівництву підприємства рекомендовано зупинити виконання 14 видів робіт та експлуатацію 17 обладнань, на яких виявили порушення, що несуть загрозу для життя та здоров’я працівників.

Як повідомили у прес-службі ГУ Держпраці у Львівській області, перевірку проводили 12-16 листопада. Фахівці управління проаналізували стан дотримання законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки та безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення.

Як зазначається у повідомленні, шахта «Надія» є небезпечною за вибухами вугільного пилу та надкатегорійною за виділеннями газу метану. Тож інспектори особливо уважно досліджували питання провітрювання, пилегазового режиму, електровибухобезпеки обладнання.

«За результатами контролю виявлено 9 випадків експлуатації електрообладнання з порушеннями електровибухозахисту, 2 випадки порушення пиловибухобезпеки гірничих виробок та одне порушення несправності датчика стаціонарної апаратури контролю вмісту метану», – йдеться в повідомленні прес-служби Держпраці у Львівській області.

Загалом під час перевірки проведено 23 інспекторських обстеження та виявлено 364 порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Тож ГУ Держпраці у Львівській області планує звернутися до Львівського окружного адміністративного суду з позовом про заборону виконання небезпечних робіт та експлуатації зазначеного обладнання.

«Разом із тим, не можна не відзначити і позитивні моменти на ПАТ «Шахта «Надія». Зокрема на шахті проведено якісну побілку нульового майданчика клітьового ствола, виробок приствольного двору та виробок головних направлень. Освітлено всі виробки приствольного двору та пункти перевантаження вугілля. Підприємство отримало позитивні експертні висновки на продовження експлуатації стаціонарного обладнання, граничний термін експлуатації якого минув. Вся метанометрична техніка та вибухові прилади пройшли відповідну наладку, держповірку та експертизу. Практично всі шахтарі ПАТ «Шахта «Надія» отримують своєчасно та згідно норм усі необхідні засоби індивідуального захисту (спецодяг, спецвзуття, захисні каски, натільну білизну, протипилові респіратори та фільтри до них, миючі засоби, тощо). А виробничі лазні, шахтна котельня та поверхневий і підземний медпункти – найкращі у Львівсько-Волинському вугільному басейні», – зазначив начальник відділу нагляду у вугільній промисловості Володимира Осадця.

До слова, за 10 місяців 2018 року на шахті сталося 11 нещасних випадків на виробництві. До слова, це на 3 нещасні випадки менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Джерело: zaxid.net

Матеріали до теми


Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...
Кабмін скасував мораторій на окремі види перевірок під час воєнного стану: який бізнес в зоні ризику
Кабмін 8 березня прийняв Постановою № 261, якою поновив заходи державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного ...