Основні вимоги безпеки під час експлуатації блочно-модульних котелень


Основні вимоги безпеки під час експлуатації блочно-модульних котелень

Підприємства, установи та організації, що експлуатують котли, повинні розробити відповідні інструкції з охорони праці з урахуванням конкретних умов безпеки їх експлуатації, що діють у межах підприємства.

Роботодавець зобов’язаний забезпечити умови їх експлуатації, утримання у справному стані з додержанням вимог нормативно-правових актів з охорони праці, експлуатаційно-технічної документації заводів-виробників та актів підприємства.

Вимоги до безпечної експлуатації блочно-модульної котельні, висуваються ті ж самі, що і до звичайної стаціонарної котельної установки, що розташована в окремому приміщенні, крім вимог щодо монтажу.

Кількість обслуговуючого персоналу визначається інструкцією з експлуатації підприємства-виробника або проектною документацією.

Роботодавець, який має намір експлуатувати блочно-модульні котельні установки або транспортабельні котельні установки, повинен забезпечити утримання цього обладнання у справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації належного технічного обслуговування.

На виконання зазначених робіт, слід отримати декларацію про відповідність нового обладнання від виробника чи постачальника та отримати дозвіл від Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


До Всесвітнього дня охорони праці Держпраці проведено захід з метою недопущення виробничого травматизму
Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області спільно з медиками КП «Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ...