Операторів мобільного зв’язку в Україні цьогоріч очікують 13 перевірок


Операторів мобільного зв’язку в Україні цьогоріч очікують 13 перевірок

На 2019 рік заплановано 13 перевірок основних операторів мобільного зв’язку в Україні: Київстар, Лайфсел та Водафон Ентерпрайз Юкрейн. 

Це випливає з Плану комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік, оприлюдненого в системі заходів державного нагляду (контролю) – ІАС ДНК.

Загалом, Приватне акціонерне товариство “Київстар” буде перевірене 6 разів, Товариство з обмеженою відповідальністю “Лайфселл” – 5 разів, Товариство з обмеженою відповідальністю “Водафон Ентерпрайз Юкрейн” – 2 рази.

Так, Київстар на початку березня буде перевірений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, щодо додержання законодавства у сфері користування радіочастотним ресурсом України, а також – додержання законодавства у сфері користування радіочастотним ресурсом України. Ступінь ризику від проведення господарської діяльності в зазначеній сфері в обох випадках визначений як незначний.

Читайте також:  Лайфхак: як швидко дізнатися плани контролюючих органів щодо вашої компанії

Одночасно з указаними двома перевірками в Київстарі розпочнуться 2 перевірки Державної служби України з надзвичайних ситуацій – на додержання ліцензіатами вимог ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення, а також додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки. Ступінь ризику в обох перевірках визначений як високий.

Крім того, одночасно з вище переліченими, розпочнуться дві перевірки Київстара Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Перевірятимуть дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про захист прав споживачів. Ступінь ризику в обох перевірках також визначений як високий.

Лайфсел перевірятимуть наприкінці січня. Зокрема, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації перевірить мобільного оператора на додержання законодавства у сфері телекомунікацій, а також – на додержання законодавства у сфері користування радіочастотним ресурсом України. Ступінь ризику від проведення господарської діяльності в указаній сфері в обох випадках визначений як незначний.

Три інші перевірки у цей же період проводитимуть Державна служба України з питань праці, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Перевірятимуть додержання законодавства у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки та дотримання вимог санітарного законодавства. Ступінь ризику в усіх трьох сферах визначений як високий.

Водафон у 2019 році перевірятимуть лише Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів – у середині лютого.

При цьому, перевірятиметься додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки. Це єдина перевірка мобільних операторів, що стосується техногенної та пожежної безпеки, де ступінь ризику визначений як незначний. Крім того, перевірятиметься дотримання вимог санітарного законодавства, а ступінь ризику діяльності в цій сфері визначено як високий.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня втратив чинність мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Наприкінці жовтня 2018 року Державна регуляторна служба спільно з МЕРТ та за підтримки Офісу ефективного регулювання (BRDO) запустила пілотний модуль системи заходів державного нагляду (контролю) – ІАС ДНК. У системі містяться дані щодо позапланових, планових та комплексних перевірок. Наразі в системі оприлюднено План комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік. Даний план містить записи про перевірки 30 227 суб’єктів господарювання.

За назвою суб’єкта господарювання вказано ступінь ризику від здійснення діяльності, дата початку та закінчення перевірки, підставу та орган, що здійснюватиме перевірку. До високого ступеня ризику віднесено 17 588 суб’єктів господарювання, які будуть піддані перевірці в 2019 році, до середнього – 8 809, незначного – 3 830.

Джерело: Укрінформ

Матеріали до теми


Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...
Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...