Охорона праці та дозвільна діяльність підприємств в умовах воєнного стану: консультація від Держпраці


Охорона праці та дозвільна діяльність підприємств в умовах воєнного стану: консультація від Держпраці

В умовах війни особливого значення набувають нові інструменти, що дають можливість ухвалювати необхідні рішення щодо безпеки діяльності підприємств, з урахуванням тих викликів, які перед нами ставить російська агресія та пов’язані з нею обмеження.

З метою консультаційної підтримки у важкий період воєнного стану головний державний інспектор Євгенія Матюхіна провела технічну консультацію в Одеському квартирно-експлуатаційному управлінні.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Працівникам підприємства роз’яснили:

Попередження випадків прихованого травматизму. Слід зазначити, що процедура проведення розслідування та обліку таких нещасних випадків передбачена «Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337 (зі змінами).

Щоб запобігти прихованому виробничому травматизму, необхідно вживати низку заходів. Насамперед керівництво підприємства повинно вести ретельний облік всіх випадків травм та захворювань, пов’язаних з роботою на підприємстві. Це дозволить виявити проблемні місця та забезпечити належний контроль за процесами, що пов’язані з охороною праці. Крім того, необхідно проводити регулярні інструктажі з охорони праці для всіх працівників та забезпечити їх засобами індивідуального та колективного захисту.

 

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Для довідок: 067-317-5886 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Дозвільні документи. Згідно з положеннями постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 року № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану», на період воєнного стану автоматично продовжено строки дії чинних строкових дозвільних документів. У період воєнного стану право на провадження господарської діяльності суб’єкти господарювання можуть набувати без отримання дозвільних документів. Протягом одного місяця після припинення чи скасування воєнного стану суб’єкти господарювання, які набули право на провадження господарської діяльності на підставі декларації, зобов’язані звернутися за отриманням ліцензії або дозволу до відповідного державного органу.

Розроблення документів з цивільного захисту
Індивідуальний підхід • Стислі терміни виконання • Доступна ціна
067-317-5886podpiska@mediapro.com.ua

Декларацію можна подавати: в електронній формі – через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема, засобами мобільного додатку Порталу «Дія» або у паперовій формі – через центр надання адміністративних послуг, як особисто, так і поштою.

Раптова смерть працівника підприємства
Формат: запис вебінару0 (800) 219-977

Джерело: Управління Держпраці

Корпоративні тренінги з домедичної допомоги

Матеріали до теми


Статзвітність 2025 року
Держстат оприлюднив проєкти: Альбому форм державних статистичних спостережень (завантажити). У ньому представлено бланки форм державних статистичних спостережень на 2025 рік ...
На Одещині є ризик забруднення водойм через повені у сусідніх країнах
Через несприятливі погодні умови, що спостерігаються у Молдові, Румунії, Польщі та Чехії, існує загроза забруднення поверхневих водойм. Це стосується річок ...
Право працівника не працювати під час повітряної тривоги
Ракетні обстріли та пов’язані з ними повітряні тривоги стали невід’ємною частиною життя українців уже понад два з половиною роки. Люди ...
З 18 вересня запрацює єДозвіл для підприємств
Починає роботу Єдина державна електронна система дозвільних документів (єДозвіл). Вже 18 вересня підприємцям стане доступна перша електронна послуга. Проєкт єДозвіл ...