Охорона праці під час експлуатації електроустановок


Охорона праці під час експлуатації електроустановок

«Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» (далі — Правила) поширюються на працівників, котрі обслуговують діючі електроустановки напругою до 220 кВ включно, і є обов’язковими для всіх споживачів і виробників електроенергії, незалежно від їх відомчої належності та форм власності на засоби виробництва.

Оперативне обслуговування електроустановок — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Вимоги Правил повинні виконуватися під час експлуатації діючих електроустановок, електричних станцій, електричної частини теплової автоматики, засобів диспетчерського й технологічного керування, районних котелень, що обслуговуються споживачами, під час виконання в них монтажних, налагоджувальних, випробувальних, ремонтних і будівельних робіт.

Раніше писали: Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів: консультація Держпраці

Машини, механізми, пристосування й інструмент, що застосовуються в електроустановках, мають бути  справними й випробуваними відповідно до чинних нормативних документів і строків.

Читайте також: Опосвідчення стану безпеки електроустановок

Джерело: Управління Держпраці

Передплата

Матеріали до теми


Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...
До Всесвітнього дня охорони праці Держпраці проведено захід з метою недопущення виробничого травматизму
Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області спільно з медиками КП «Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ...