...

Напередодні Воскресіння Христового рятувальники проводять профілактичні рейди по церквах


Напередодні Воскресіння Христового рятувальники проводять профілактичні рейди по церквах

03 квітня співробітники Служби порятунку Рівненщини провели пожежно-профілактичне відпрацювання стану протипожежного захисту ряду релігійних закладів обласного центру, а саме: Свято-Воскресенського собору та Свято-Покровського собору на вулиці Соборній, Церкви св. Різдва на вулиці Тиннівській, Дому молитви на вулиці Дворецькій та Свято-Покровської церкви на вулиці Золотіївській. Під час заходу особлива увага зверталась на стан утримання електрогосподарства та приладів опалення, шляхів евакуації та евакуаційних виходів, протипожежного водопостачання та сигналізації, виконання заходів безпеки при користуванні відкритим вогнем (свічками), наявність в культових закладах вогнегасників, знаків пожежної безпеки тощо.

Також настоятелям церков було роз’яснено порядок дій на випадок виникнення пожежі та вручено пам’ятки в яких відображені всі основні питання пожежної безпеки. Крім того, рятувальники нагадали священнослужителям правила застосування первинними засобами пожежогасіння. Аналогічні рейдові перевірки напередодні Пасхальних свят були проведені в кожному храмі області.

Читайте також:  Готуйтеся: Великодні свята й інші вихідні квітня 2018

Зазначимо, що в дні святкування Великодня всі підрозділи ДСНС області працюватимуть в режимі підвищеної готовності. Крім того, у ніч святкування пожежно-рятувальні підрозділи, члени добровільних пожежних дружин та місцевої пожежної охорони будуть чергувати безпосередньо в церквах і слідкувати за дотриманням протипожежного режиму.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Рівненській області.

Матеріали до теми


Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...
Кабмін скасував мораторій на окремі види перевірок під час воєнного стану: який бізнес в зоні ризику
Кабмін 8 березня прийняв Постановою № 261, якою поновив заходи державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного ...