...

Готуйтеся: Великодні свята й інші вихідні квітня 2018


Готуйтеся: Великодні свята й інші вихідні квітня 2018

У квітні будемо мати 19 робочих днів та 11 вихідних (з них два уїкенди — 3-х денний з 7 по 9 квітня та 4-денний з 28 квітня по 1 травня).

Враховуючи положення ст. 73 КЗпП (з урахуванням останніх змін), у 2018 році на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводитиметься, зокрема, у такі святкові дні і дні релігійних свят:

  • 8 квітня — Пасха (Великдень);
  • 1 травня — День праці.

За  статтею 67 КЗпП , якщо святковий або неробочий день співпадає з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тобто 9 квітня (понеділок) буде вихідним.

Крім того, розпорядження від 11.01.2018 р. №1-р Кабмін рекомендував для працівників підприємств, установ та організацій, яким установлено 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота і неділя), перенести робочий день з понеділка 30 квітня на суботу 5 травня. У такому разі отримаємо ще одні чотириденні канікули — з  28 квітня по 1 травня.

Зверніть увагу! Це лише рекомендації Кабміну. Остаточне рішення про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.

Таким чином, у квітні  загалом буде:

  • календарних днів — 30;
  • робочих днів — 19;
  • вихідних та святкових днів — 11.

Джерело: Дебет-Кредит

Матеріали до теми