Найближчі професійні свята в серпні


Найближчі професійні свята в серпні

День військ зв’язку України

Щороку 8 серпня в Україні відзначають День військ зв’язку. Офіційний Указ про встановлення свята був підписаний Президентом України 1 лютого 2000 року.

Історія свята починається ще в 1920 році. Саме 8 серпня в Києві почали підготовку перші зв’язківці, поклавши початок історії українських військ зв’язку.

Заслуги зв’язківців у воєнний час неможливо переоцінити. Вони володіють потрібною інформацією і передають її по безпечних каналах. Саме від них залежить, як швидко і чи в надійні руки потраплять секретні дані. А отже, саме вони допомагають зберегти життя товаришів по службі й не дають ворогові дізнатися про свої позиції та плани.

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Для довідок: 067-317-5886E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Цікаво, що часто у зв’язківці йдуть дівчата. Хоча дивного тут мало — адже саме дівчата люблять потеревеніти й вміють чітко та швидко формулювати та передавати інформацію.

У День військ зв’язку хочеться побажати цим відважним і хоробрим людям безперебійного зв’язку в захищених каналах і мирного неба над головою!

Безпека праці у воєнний час: відповіді на актуальні питання — тематичне видання від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека» • 067-317-5886

День працівників ветеринарної медицини

У 2001 році Президент України підписав Указ № 1035, яким постановив щорічне святкування Дня працівників ветеринарної медицини. З того часу кожну другу неділю серпня українські ветеринари приймають привітання.

Дбайливі друзі всіх чотирилапих, вусолапохвостих та крилатих братів наших менших, ветеринари — люди з величезним серцем і відкритою душею. Вони без слів розуміють своїх пацієнтів і завжди діють на благо чотириногих.

Посібник «Проведення навчання та інструктажів з охорони праці. Актуально під час воєнного стану»
Для довідок: 067-317-5886Email: podpiska@mediapro.com.ua

До речі, немало ветеранів нині несуть службу в лавах Сил оборони України, рятуючи життя військовим. Є програми, які дають змогу підвищити кваліфікацію ветеринарам і надавати медичну й домедичну допомогу людям.

Хочеться подякувати всім ветеринарам за мужність і велике серце!

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: 067-317-5886 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

День будівельника

Професійне свято працівників будівництва встановлене Указом Президента у 1993 році. Воно відзначається щорічно у другу неділю серпня.

З цим святом привітати можна майже кожного, адже кожен з нас хоч раз брався за інструмент, а потім все-таки вирішував звернутися до професіоналів.

Справжні будівельники беруться за справу лише після того, як вилають роботу попередника, прикрасять терміни та вартість ремонту :). А якщо серйозно, то куди ми без цих хлопців?! Без будівельників не жити нам в новобудовах, не їздити по нових трасах, не ходити по сучасних розважальних центрах.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

У період війни будівельники зайняті на відновленні доріг, різних стратегічних об’єктів, житлових будинків. Також їх залучають до розбирання завалів унаслідок прильотів, адже саме вони гарно орієнтуються в матеріалах будівель і планах конструкцій.

На етапах проєктів будівництва представників цієї професії залучають до проєктування аварійних виходів і вирішення архітектурно-інженерних завдань.

Дякуємо вам за сумлінну роботу, ваші знання на навички!

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
067-317-5886 • Email: podpiska@mediapro.com.ua

День пасічника

Своє професійне свято 19 серпня відзначають представники найсолодшої професії. День пасічника — професійне свято бджолярів — в Україні почали відзначати з 1997 року.

Робота пасічника лише далекій від процесу збору меду людині може здатися простою та невигадливою. Насправді — це кропітка і важка праця, що вимагає пильної уваги й турботи про бджіл. Щоб мед вийшов якісний, необхідно стежити за здоров’ям бджіл, місцем, де вони збирають нектар, і загальним станом вуликів. До того ж тендітні комахи потребують захисту від протягу, вогню, шкідників і хвороб, що забирає багато часу та сил.

Раніше писали: Які вимоги встановлені в Україні щодо безпеки у бджільництві?

Заняття бджільництвом вимагає від людини повної віддачі, у тому числі і відмови від шкідливих звичок. Бджоли не виносять різких запахів: від парфуму до запаху тютюну і алкоголю. Зате у всіх, хто працює з бджолами, виробляється імунітет до укусів — ужалене місце не опухає і самі укуси не дуже болючі, а спокійних людей бджоли взагалі не жалять.

Бджолярів поважають як медики (за лікувальні властивості продуктів життєдіяльності бджіл), так і екоактивісти (є теорія, що людство існує, поки є бджоли).

З гордістю хочеться відзначити, що кожна сьома тонна світового меду — українська.

До війни з росією на пасіках країни «працювало» майже 5 млн бджолиних сімей і сотні бджолярів. Звісно, нині забруднені території негативно позначаються на якості меду. Та природа сильна і завжди знайде шляхи подолання перешкод.

Дякуємо усім бджолярам за відданість справі!

Раніше писали: Мінагрополітики надало рекомендації, як діяти пасічникам в умовах воєнного стану

Джерело: WORK.UA


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977(067) 317-58-86
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Підписано Закон № 3696: збільшення штрафів за порушення норм військового обліку та мобілізації
Президент підписав Закон України від 9 травня 2024 року № 3696-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення ...
Кабміном внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком
Уряд знову вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів ...