На Одещині є ризик забруднення водойм через повені у сусідніх країнах


На Одещині є ризик забруднення водойм через повені у сусідніх країнах

Через несприятливі погодні умови, що спостерігаються у Молдові, Румунії, Польщі та Чехії, існує загроза забруднення поверхневих водойм. Це стосується річок Дністер і Дунай, а також озера Ялпуг, які забезпечують питною водою певну частину населення Одеської області. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Для запобігання виникнення інфекційних захворювань та надзвичайних ситуацій, Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб посилив низку заходів, а саме:

  • моніторинг за якістю питного водопостачання, яке здійснюється з поверхневих водойм Одещини;
  • постійний контроль за станом здоров’я населення області;
  • санітарно-освітня робота серед населення про важливість дотримання гігієни та профілактики інфекційних захворювань.

Фахівці запевнили, що ситуація знаходиться під постійним контролем, у випадку змін – проінформують додатково.

«Задля високого рівня техногенної безпеки й цивільного захисту слід об’єднувати зусилля держави, спеціалістів та громадян» — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Нагадаємо, днями секретар Чернігівської міської ради повідомив, що забруднена вода з річки Сейм, яка протікає росією та впадає у річку Десна, може дістатися до Чернігова. Згодом у Десні біля Чернігова потемніла вода: було зафіксовано масовий мор риби.

 

Як розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, забруднення Сейму – результат скидання нечистот з російського цукрового заводу.

У Чернігові були зафіксовані найгірші проби води через забруднення, яке поширюється річкою Десна. За даними Міністерства захисту довкілля, 11 вересня забруднення досягло села Ладинка в Чернігівській області.

Небезпека харчових отруєнь та кишкових інфекцій. Як запобігти? — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Міндовкілля застерігало, що забруднена вода може досягнути Київщини.

Київводоканал заявив, що скоригує процес водопідготовки у разі потреби.

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА

Охорона праці і пожежна безпека. Друкований журнал. Передплата – 2025

Матеріали до теми


Статзвітність 2025 року
Держстат оприлюднив проєкти: Альбому форм державних статистичних спостережень (завантажити). У ньому представлено бланки форм державних статистичних спостережень на 2025 рік ...
Право працівника не працювати під час повітряної тривоги
Ракетні обстріли та пов’язані з ними повітряні тривоги стали невід’ємною частиною життя українців уже понад два з половиною роки. Люди ...
З 18 вересня запрацює єДозвіл для підприємств
Починає роботу Єдина державна електронна система дозвільних документів (єДозвіл). Вже 18 вересня підприємцям стане доступна перша електронна послуга. Проєкт єДозвіл ...