...

На Черкащині обговорено стан охорони праці та промислової безпеки за І півріччя 2013 року


На черговому засіданні ради Черкаської облдержадміністрації з питань безпечної життєдіяльності населення розглянуто стан охорони праці та промислової безпеки в області за І півріччя 2013 року, питання про виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про ідентифікацію та декларування безпеки об’єктів Черкаської області» тощо.

На засіданні вирішено посилити роботу щодо дотримання чинного законодавства в частині контролю за будівництвом та експлуатацією магазинів, торгових точок, кафе та інших об’єктів цієї категорії в охоронних зонах газопроводів на території населених пунктів та використання балонів зі зрідженим вуглеводневим газом у закладах харчування і торгівлі, які розташовані в місцях масового скупчення людей, в т.ч. автокав’ярень.

Під час розгляду питання «Про стан промислової безпеки та охорони праці в області у І півріччі 2013 року» увагу зібрання було акцентовано на експлуатації атракціонної техніки. Відповідальним особам райдержадміністрацій та міськвиконкомів було рекомендовано розглянути питання безпечного та надійного користування атракціонами у подальшому. Для цього, насамперед, необхідно вжити заходів щодо виведення з експлуатації та демонтажу атракціонної техніки, яка не відповідає вимогам нормативно-правових актів з охорони праці і встановити порядок інформування територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області про надання дозволу на розміщення атракціонної техніки на закріплених територіях.

Наголошено на актуальності виробничої діяльності об’єктів підвищеної небезпеки на території області. З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на зазначених об’єктах, районним державним адміністраціям та міськвиконкомам рекомендовано забезпечити контроль проведення ідентифікації та декларування об’єктів підвищеної небезпеки під час отримання дозвільних документів на будівництво.

“Держгірпромнагляд України”