На Запоріжжі відбулась нарада з представниками будівельних організацій


За ініціативи територіального управління Держгірпромнагляду у Запорізькій області відбулась нарада щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час виконання будівельних робіт та запобігання виникненню нещасним випадкам на об’єктах будівництва.

У заході взяли участь керівництво територіального управління, ДП “Запорізький ЕТЦ”, начальники будівельних підрозділів найбільших підприємств області, представники організацій, що виконують будівельно-монтажні роботи.

Під час наради учасників ознайомили зі станом травматизму та причинами нещасних випадів, які сталися протягом 2013 року в будівельній галузі. Фахівці теруправління надали роз’яснення щодо змін у законодавстві, зокрема про основні вимоги НПАОП 45.2-7.02-12 “Система стандартів безпеки. Охорона праці та промислової безпеки в будівництві”.

Крім того, доповідачі звернули особливу увагу учасників наради на необхідність посилення контролю відповідальних осіб підприємств за організацією безпечного виконання будівельно-монтажних робіт, проведення навчання та медоглядів працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки та справного стану оснащення, що використовується в будівництві.

Як зазначив наприкінці зустрічі начальник теруправління, подібні наради – це один із методів профілактичної роботи, яка допоможе уникнути порушень та запобігти нещасним випадкам на підприємствах будівельної галузі, а запропоновані заходи дадуть змогу проконтролювати вичерпність заходів безпеки під час виконання будівельно-монтажних робіт.

“Держгірпромнагляд України