Електронна система охорони здоров’я: законодавче врегулювання


Електронна система охорони здоров’я: законодавче врегулювання

Кабмін постановою «Деякі питання електронної системи охорони здоров’я» від 25 квітня 2018 року № 411 затвердив такі документи:

— Порядок функціонування електронної системи охорони здоров’я;

— Порядок опублікування відомостей з електронної системи охорони здоров’я Національною службою здоров’я.

Документ набув чинності 25 травня 2018 року у зв’язку з опублікуванням в Урядовому кур’єрі від 25 травня 2018 року № 98.

Постановою Кабінету Міністрів України установлено, що передбачені Порядком функціонування електронної системи охорони здоров’я функціональні можливості електронної системи охорони здоров’я впроваджуються відповідно до етапів реалізації державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення згідно із Законом України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» від 19 жовтня 2017 року № 2168-VIII.

З дня набрання чинності цією постановою функціональні можливості електронної системи охорони здоров’я поступово впроваджуються для реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення на рівні первинної медичної допомоги.

До моменту запровадження електронної взаємодії центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я з державними електронними інформаційними ресурсами розпорядники таких ресурсів подають на запити МОЗ та НСЗУ інформацію в електронній формі, що міститься у відповідних державних інформаційних ресурсах та необхідна для функціонування електронної системи охорони здоров’я, протягом 10 робочих днів з моменту надходження таких запитів з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних» від 1 червня 2010 року № 2297-VI.

Уносяться зміни до нормативно-правових актів, зокрема Порядок ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2007 року № 1064, доповнено пунктом 92 такого змісту: «Мін’юст надає Національній службі здоров’я України (далі — НСЗУ) відомості з Реєстру про державну реєстрацію народження, смерті, реєстрацію шлюбу або розірвання шлюбу (під час якого змінено прізвище), зміну імені шляхом обміну повідомленнями в електронній формі не пізніше трьох робочих днів з дня надходження відповідного запиту в електронній формі від НСЗУ».

Джерело: ligazakon.ua

Матеріали до теми


Підтримка психічного здоров’я людини стала одним з приорітетних завдань державної політики
У Всеукраїнський день психолога, відбувся регіональний форум з ментального здоров’я, який організований рухом «Зе Жінки», — інформує народна депутатка України, ...
Рада ухвалила закон щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері
Про це повідомив народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі. Він уточнив, що законодавча ініціатива № 10094 ...