До уваги монтажників ліфтів


До уваги монтажників ліфтів

Монтажникфізична чи юридична особа, яка бере на себе відповідальність за розроблення, виготовлення, монтаж і введення в обіг ліфта.

Введення в обіг – це надання компонента безпеки для ліфтів на ринку України вперше або платне чи безоплатне постачання ліфта для використання на ринку України в процесі провадження господарської діяльності.

Ліфти та компоненти безпеки для ліфтів, на які поширюється дія Технічного регламенту ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. № 438 (далі — Технічний регламент), можуть бути введені в обіг і експлуатацію за умови їх відповідності вимогам цього Технічного регламенту, належного монтажу, технічного обслуговування та використання за призначенням.

Читайте також: Про утримання ліфтів у справному стані та їх безпечну експлуатацію

У разі введення ліфта в обіг монтажники повинні забезпечити, щоб він був розроблений, виготовлений, установлений і випробуваний відповідно до суттєвих вимог щодо охорони здоров’я та безпеки, зазначених у додатку 1 до Технічного регламенту.

Монтажники повинні підготувати технічну документацію та провести належну процедуру оцінки відповідності, зазначену в цьому Технічному регламенті, або мати результати оцінки.

Читайте також: Вимоги Технічного регламенту ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів

Якщо відповідність ліфта застосовним суттєвим вимогам щодо охорони здоров’я та безпеки, зазначеним у додатку 1 до Технічного регламенту, продемонстрована в результаті проведення зазначеної процедури, монтажник повинен скласти декларацію про відповідність, забезпечити її наявність у супровідній документації ліфта і нанести на нього знак відповідності технічним регламентам.

Раніше писали:

Джерело: Управління Держпраці


Письмова консультація з охорони праці і пожежної безпеки

  • Потребуєте письмової відповіді на запитання?
  • Складно точно передати відповідь колегам і керівництву усно?
  • Бажаєте додати своїй точці зору експертності?

Замовляйте розгорнуту письмову консультацію

(067) 317-58-86 

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми