Деякі вимоги з охорони праці під час роботи на металообробних верстатах протяжної групи


Деякі вимоги з охорони праці під час роботи на металообробних верстатах протяжної групи

Одним із найбільш ефективних способів обробки металів різанням вважається протягування. Під час технічної консультації посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області приділили увагу пристроям безпеки металообробних верстатів протяжної групи.

  1. Над зоною виходу протяжки з заготовки на горизонтально-протяжних верстатах необхідно встановлювати відкидний екран із оглядовим вікном для захисту працівників від травмування шматками протяжки в разі її розривання та стружкою, що відлітає.

Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Замовити 0 (800) 219-977

  1. Також горизонтально-протяжні верстати, що працюють протяжками масою понад 8 кг, повинні мати підтримувальні опори на вході протяжки в заготовку й на виході з неї та пристосування, що забезпечує механізоване повертання протяжки в початкове положення після робочого ходу.

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

  1. Під час робіт із довгими протяжками на горизонтально-протяжних верстатах необхідно застосовувати рухомі люнети. Вертикально-протяжні верстати для внутрішнього протягування повинні мати огородження для захисту працівників у разі випадіння протяжки з патрона поворотного механізму.
  2. Не дозволяється виконувати роботи на двоколонному вертикально-протяжному верстаті двом працівникам, а також перебувати біля одної колони під час установлювання деталі на другу колону. І звичайно ж, під час роботи на металообробних верстатах необхідно стежити за справністю всіх наявних пристроїв безпеки й виконувати вимоги з охорони праці.

Раптова смерть працівника підприємства
Формат: запис вебінару0 (800) 219-977

Джерело: Управління Держпраці

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми


Навчання із запобігання нещасним випадкам шляхом моделювання подій, що їх спричинили
З метою попередження та недопущення випадків виробничого травматизму посадовці управління інспекційної діяльності у Харківській області разом з фахівцями служби охорони ...
Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...
До Всесвітнього дня охорони праці Держпраці проведено захід з метою недопущення виробничого травматизму
Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області спільно з медиками КП «Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ...