Деякі вимоги до облаштування території підприємства


Деякі вимоги до облаштування території підприємства

Територією підприємства є ділянка, що знаходиться у його користуванні, а також ділянка, віднесена до його території. Крім того, територія включає виробничі, адміністративні та побутові приміщення, будівлі, споруди, розміщені на такій ділянці, в яких провадиться виробнича діяльність.

 

Загальні вимоги облаштування території підприємства

Територія підприємства, а також будівлі, споруди, приміщення, зокрема, мають бути забезпечені знаками безпеки, тобто графічними зображеннями символів небезпеки, які мають бути інтуїтивно зрозумілими кожному.

Їхні функції – попередити, заборонити, інформувати, наказувати ті чи інші дії. Тому встановлені на правильному місці, знаки безпеки повинні привертати увагу й бути максимально помітними.

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Зовнішнє освітлення має бути вздовж автошляхів, тротуарів, на переїздах і відповідати встановленим вимогам.

Захаращування території підприємства матеріалами, устаткуванням, відходами не дозволяється. Для їх зберігання треба відводити спеціальні майданчики. Ними можуть бути відкриті та закриті складські приміщення, обладнані транспортними та вантажопідіймальними механізмами й пристроями для переміщення всіх видів вантажів.

На території підприємства не допускається наявність відкритих і неогороджених ям, канав, колодязів, траншей. Усі вони повинні мати огородження заввишки не менше 1 м, а вночі освітлюватися.

Басейни на території підприємства, що не мають обвалувань, також необхідно огороджувати поручнями заввишки не менше 1 м.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Управління Держпраці

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Рекомендації щодо перевірки медичного висновку тимчасової непрацездатності та е-лікарняного
Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та е-лікарняний — це два різні цифрові документи. МВТН — електронний документ, що формується в ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...