Держгірпромнагляд перевірив технічний стан пасажирських підвісних канатних доріг та витягів буксирних канатних


Перед початком гірськолижного сезону в Україні проведено перевірки готовності пасажирських підвісних канатних доріг (ППКД) та витягів буксирних канатних (ВБК) у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях за участі представників Держгірпромнагляду України, Міністерства молоді та спорту, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами, обласних державних адміністрацій.

Всього перевірено 33 ППКД та 54 ВБК. Під час перевірок з’ясовано, що шість пасажирських підвісних канатних доріг та 26 витягів буксирних канатних на момент обстеження перебували в незадовільному технічному стані. Решта – у задовільному стані та придатна до експлуатації.

Більшість ППКД та всі ВБК на момент перевірки не експлуатувались. Держгірпромнаглядом України організовано позапланові перевірки ППКД та ВБК у Закарпатській області, під час обстеження яких комісією були виявлені суттєві порушення, що істотно впливають на безпеку експлуатації.

Основні порушення, які були виявлені під час обстеження канатних доріг та витягів буксирних: відсутність паспортів гірськолижної траси, складених проектною організацією, освітлення гірськолижних трас, сніготрамбувальної техніки та інших механічних транспортних засобів, договорів на обов’язкове обслуговування з аварійно-рятувальною службою ДСНС, дозволів на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, а також непроведення технічних оглядів та експертних обстежень.

За матеріалами перевірок пасажирських підвісних канатних доріг та витягів буксирних канатних видані акти та розпорядчі документи про виявлені порушення.

“Держгірпромнагляд України”