Держенергонагляд: теплопостачальні компанії підготувалися до опалювального


Держенергонагляд: теплопостачальні компанії підготувалися до опалювального

Теплопостачальні компанії виконали підготовку до опалювального сезону, до теплопостачання поступово підключаються об’єкти соціальної інфраструктури.

Про це в ефірі телемарафону повідомив в.о. голови Державної інспекції енергетичного нагляду Анатолій Замулко.

“Теплопостачальні організації виконали свої обов’язки щодо підготовки до опалювального періоду відповідно до наявних бюджетів і ресурсів. Усі суб’єкти у сфері теплопостачання провели ремонтну кампанію і випробування своїх мереж. Держенергонагляд постійно контролював процес випробувань та технічних замін в обладнанні”, — сказав пан Замулко.

Він зазначив, що зараз в Україні поступово підключаються до теплопостачання об’єкти соціальної інфраструктури, і це є період, коли можна усунути виявлені недоліки у підготовці.

Раніше писали: Опалювальний сезон: нагадуємо про експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів

Водночас пан Замулко наголосив, що основним чинником впливу на проходження опалювального сезону є російські атаки на критичну інфраструктуру. Щоб зменшити їхні наслідки, на місцевому рівні розроблені сценарії реагування, а максимальна кількість соціально важливих об’єктів оснащена генераторами.

Триває також співпраця з міжнародними партнерами щодо постачання потужного обладнання, необхідного для роботи теплоцентралей і теплопостачальних компаній, електротехнічного обладнання для формування резервів.

Раніше писали: Укренерго прогнозує незначні обмеження електрики взимку

Джерело: Укрінформ

Охорона праці і пожежна безпека. Друкований журнал. Передплата – 2025

Матеріали до теми


Безпечна експлуатації ліфтів у багатоповерхових будівлях в умовах воєнних дій
В умовах військової агресії російської федерації проти нашої країни роботодавці та працівники продовжують свою діяльність на трудовому фронті. До виробничих ...