Якщо ви прагнете гарно працювати, ефективно мислити, добре почуватися, у жодному разі не переїдайте! Так, усі знають, що це шкідливо для здоров’я. Проте не всім під силу правильно розрахувати свій добовий раціон.
Нам кажуть, що треба їсти “багато” овочів, “удосталь” білку та “трохи” жирів та цукру, але ж скільки саме? Не в кожного стане часу та терпіння на зважування продуктів. Виявляється, рішення цієї проблеми – простіше, ніж можна було би собі уявити. Довірте це питання вашим власним рукам! Адже вони завжди з вами і, до того ж, вони пропорційні. Якщо ви – крупна людина, вам потрібна більша порція, але й руки у вас будуть більші, тож порція автоматично адаптується.
Докладніше читайте в статті: Цього – дрібку, того – жменьку: дієтолог “на пальцях” пояснює, якою має бути порція
Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».