Безпечне обслуговування обладнання під тиском: поради працівниками тепломережі


Безпечне обслуговування обладнання під тиском: поради працівниками тепломережі

Інспектором відділу нагляду з питань безпеки праці проведений превентивний захід з працівниками ВП ОКП «ДТКЕ» ВО «Слов’янськтепломережа». Під час проведення заходу обговорили питання, щодо безпечного обслуговування обладнання під тиском, а саме:

до обслуговування обладнання під тиском можуть бути допущені особи не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, навчання з охорони праці, перевірку знань в установленому порядку.

Читайте також: Що підпадає під визначення «рухоме обладнання, що працює під тиском»

не дозволяється доручати обслуговувальному персоналу, який знаходиться на чергуванні, виконання інших робіт під час роботи обладнання під тиском, не передбачених виробничою інструкцією.

забороняється залишати котел без постійного нагляду обслуговувальним персоналом як під час роботи котла, так і після його зупинки до зниження в ньому тиску до атмосферного та повного припинення горіння в топці, вилучення з неї решти палива.

Читайте також: Рухоме обладнання, що працює під тиском. Хто такі уповноважені представники та які обов’язки покладені на них

допускається експлуатація котлів при камерному спалюванні палива без постійного нагляду за їх роботою обслуговувальним персоналом за наявності автоматики, сигналізації і захисту, що забезпечують ведення безпечного режиму роботи, ліквідацію аварійних ситуацій з пульта керування, а також зупинку котла при порушеннях режиму роботи, які можуть викликати пошкодження котла з одночасною сигналізацією про це на пульт керування. Переведення котлів на диспетчеризоване керування має бути проведено за проектом.

Читайте також: Обов’язки розповсюджувачів рухомого обладнання, що працює під тиском

Джерело: Управління Держпраці

Передплата 2024

Матеріали до теми


Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...
До Всесвітнього дня охорони праці Держпраці проведено захід з метою недопущення виробничого травматизму
Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області спільно з медиками КП «Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ...