Посадовим особам та працівникам підприємства зі зберігання продуктів харчування, яке експлуатує аміачну холодильну установку, інспектором управління інспекційної діяльності у Харківській області надано технічні консультації з питань охорони праці, безпечного виконання робіт, експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.
Опрацювали питання безпечної роботи працівників під час експлуатації обладнання з аміаком, своєчасне проведення попередніх та періодичних медичних оглядів, а також провели консультації щодо недопущення нещасних випадків на підприємствах, які експлуатують аміачні холодильні установки.
Читайте також: Охорона праці і промислова безпека під час роботи з аміаком: пам’ятка від Держпраці
Довели, що перевірка знань з питань охорони праці у керівних та інженерно-технічних працівників, пов’язаних з експлуатацією холодильних установок, проводиться перед призначенням їх на посаду і періодично не рідше як один раз на три роки.
Зауважили, що апарати (посудини) холодильних установок підлягають технічному огляду до пуску в роботу, періодично в процесі експлуатації і, за необхідності, достроково. Технічний огляд апарата (посудини) полягає в попередньому зовнішньому і внутрішньому (у доступних місцях) огляді його, а також випробуванні тиском на міцність і щільність. Випробування апаратів (посудин) може бути гідравлічним або пневматичним.
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Замовити 0 (800) 219-977
Особливу увагу звернули на запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві, проінформували про неприпустимість випадків прихованого травматизму.
Джерело: Управління Держпраці