Безпечна експлуатація димових і вентиляційних каналів


Безпечна експлуатація димових і вентиляційних каналів

Держпраці наголошує, що найголовніше — це періодичність обслуговування димових та вентиляційних каналів (ДВК), особливо їх технічне обслуговування в зимовий період.

Перевірка і прочищення ДВК повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

У випадку виявлення несправних та непридатних до подальшої експлуатації димових і вентиляційних каналів особа, яка виконує їх перевірку, зобов’язана попередити власника (балансоутримувача та/або орендаря (наймача)) про заборону користування газовим обладнанням, невідкладно направити газорозподільному підприємству акт перевірки технічного стану димових та вентиляційних каналів для подальшого відключення газових приладів від системи газопостачання.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Сонячні електростанції та шкідливий вплив магнітного поля на здоров’я людини: як подбати про безпеку своїх працівників
ТЕЗИ У чому полягає небезпека негативного впливу електромагнітного поля на організм людини Особливості роботи сонячних електростанцій та їхні джерела штучного ...