Перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб


Перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб

Згідно з п. 3.4 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці України від 26 січня 2005 р. № 15 (далі — Типове положення), навчання з питань охорони праці може проводитись як традиційними методами, так і з використанням сучасних видів навчання — модульного, дистанційного тощо, а також з використанням технічних засобів навчання: аудіовізуальних, комп’ютерних навчально-контрольних систем, комп’ютерних тренажерів.

Термін навчання з питань охорони праці встановлюється в залежності від тематичного плану і програми навчання з питань охорони праці. Типовим положенням не визначено граничні терміни навчання з питань охорони праці.

Типовим положенням не визначається місце проведення перевірки знань з питань охорони праці комісією Держгірпромнагляду.

Суб’єкт господарювання, який провів навчання з питань охорони праці, повідомляє територіальний орган Держгірпромнагляду про необхідність перевірки знань з питань охорони праці. Як правило, перевірка знань проводиться за місцем проведення навчання або за адресою територіального управління. Всі відносини здійснюються за домовленістю з урахуванням можливості сторін.

Віктор Шайтан, перший заступник голови Держгірпромнагляду України

Матеріал надано редакцією журналу «Охорона праці і пожежна безпека»