...

Він пройшов та обіцяв повернутись. Підсумки головної події України в галузі пожежної та техногенної безпеки


Він пройшов та обіцяв повернутись. Підсумки головної події України в галузі пожежної та техногенної безпеки

Ось і завершився VII Всеукраїнський форум «Пожежна і техногенна безпека-2019: кращий досвід».

Честь відкривати Форум випала головному редактору журналу «Охорона праці і пожежна безпека» Тетяні Комаровій. У своєму вітальному слові вона підкреслила важливість таких заходів. «Ігнорувати пожежу неможливо, а закривати очі на проблеми пожежної безпеки — це підвищувати вірогідність виникнення пожежі. Саме тому ми докладаємо так багато зусиль для організації подібних заходів. Саме у такому форматі, коли експерти та фахівці діляться своїми знаннями і відповідають на питання гостей, а гості отримують саме ту інформацію, якої потребують, відбувається найпродуктивніші діалоги та напрацьовуються ключові рішення», — наголосила пані Комарова.

Найбільший ажіотаж викликав виступ представника ДСНС України Романа Рудака, який розповідав про особливості «пожежних» перевірок. Гості Форуму буквально засипали експерта запитаннями щодо порядку перевірки, згідно з якими документами вона проводиться, на що зазвичай звертають увагу перевіряючі та багато іншого. На всі запитання пан Рудак дав вичерпні відповіді.

За словами посадовця, перевірка стану протипожежної безпеки повинна відбуватися відповідно до чинного законодавства України. «Перш за все, всі перевірки мають відповідати вимогам законодавства. Про планові перевірки керівники та власники підприємств і установ усіх форм власності попереджаються заздалегідь», — зазначив спікер.

Варто відзначити і виступ директора ТОВ «Український центр сертифікації «Технології безпеки» Вячеслава Євстіфєєва, який поділився своїми глибокими знаннями у галузі інспектування незалежними інституціями у сфері протипожежної безпеки. «Незалежний аудит системи протипожежної безпеки — це, перш за все, ефективно. Завдяки саме незалежному аудиту можна оцінити реальний стан протипожежної безпеки», — наголосив пан Євстіфєєв.

Завершував перший блок виступів секретар наглядової ради ТОВ «Науково-виробнича компанія «Вогнезахист» Сергій Соколов. Він не тільки розповів про нові технології вогнезахисту металевих конструкцій та повітроводів, а й продемонстрував напрацювання, які покликані захистити від вогню будь-які металеві конструкції.

Одним з найхаризматичніших спікерів Форуму був експерт з блискавкозахисту та член правління УСПТБ Євгеній Баранник. Він приголомшив усіх присутніх численними фактами про таке природне явище, як блискавка, зокрема, повідомив, що кожної секунди у землю б’є близько 100 блискавок.

Національний експертно-будівельний альянс України на Форумі представляв експерт управитель систем якості компанії Shield (Центр інспектування та аудиту Shield) Максим Прокопенко. Він поділився з колегами актуальною інформацією щодо основних вимог для забезпечення пожежної безпеки на будівельних майданчиках. Окремо експерт наголосив на важливих пунктах у такому розділі проектної документації, як проект організації будівництва.

У третьому блоці Форуму заступник директора ТОВ «К.Альтернатива» Артур Ялагузян нагадав присутнім, що чадний газ — постійний супутник пожеж. Навівши статистику, пан Ялагузян підкреслив, що саморятівники реально допомагають рятувати життя.

Це далеко не повний перелік спікерів та партнерів Форуму. Редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» висловлює вдячність компанії «Пожтехніка», Олексію Бубліченко та компанії «КОМПАНІЯ ТІТАЛ», директору ТОВ «Кволіті Юкрейн» Наталії Данько та провідному аудитору Quality Austria, менеджеру зі стратегії розвитку бізнесу ДП «Сіменс Україна» Олені Микал, керівнику відділу охорони праці товариства «Хмільницьке» Миколі Поліщуку, технічному директору МФК Gulliver Олександру Дрику та начальнику відділу пожежної безпеки департаменту охорони праці і пожежної безпеки «Укренерго» Юрію Колісніченко.

До зустрічі у наступному році, на VIIІ Всеукраїнському форумі
«Пожежна і техногенна безпека-2020»!

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми