У поліції пояснили, чому патрульного під час стрілянини в Харкові не врятував бронежилет


У поліції пояснили, чому патрульного під час стрілянини в Харкові не врятував бронежилет

Стрілянина біля Харківської мерії пролунала о пів на першу, в ніч на 20 серпня. Озброєний чоловік намагався прорватися до міської ради, на вході відкрив вогонь, здійснив більше десяти пострілів. Нападник важко поранив охоронця та двічі влучив у поліцейського – медики намагалися врятувати життя правоохоронця, але поранення виявились несумісними з життям, він загинув. У загиблого поліцейського залишилася дворічна донька.

Фото: Національна поліція України

Сам нападник загинув під час затримання. Особу стрільця поліції не вдалося встановити і досі – жодних документів при ньому не було.

Загиблий під час стрілянини біля Харківськоїх мерії патрульний поліцейський Дмитро Кирієнко перебував у бронежилеті, проте кулі влучили у незахищене ним місце.

Про це під час брифінгу заявив керівник ГУ НП України в Харківській області Олег Бех.

“Кулі потрапили у бік, у місце, де бронежилет скріплюється з двох сторін, тобто бронежилет був достатній, щоб захистити, однак кульові поранення були у таке (незахищене – прим.ред.) місце”, – розповів він.

За словами Беха, патрульний отримав два кульових поранення.

“Медики визначать, що стало причиною смерті”, – додав керівник Харківської поліції.

Окрім цього Бех зазначив, що поранений охоронець мерії зараз перебуває у тяжкому стані. “Він прооперований, втратив орган, пошкоджений хребець. Він перебуває у реанімації”, – резюмував він.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами tsn.ua.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...