Вимоги безпеки для кондитерського виробництва


Вимоги безпеки для кондитерського виробництва

Вимоги безпеки під час просіювання й подрібнення сировини та напівфабрикатів кондитерського виробництва:

– устаткування силосно-просiювального вiддiлення, крiм загального пускового пристрою, повинно мати індивідуальне керування;

– застосування віброрешіт для просіювання борошна та цукрової пудри не допускається;

– зовнішню поверхню просіювачів та інших машин, що застосовуються для пiдготовки борошна, слiд щоденно очищувати вiд борошняного пилу, внутрiшню – не рiдше разу на тиждень;

Раніше писали: Який буває транспорт для перевезення харчових продуктів

– шнеки, ковшoвi елеватори слід не рiдше разу на 10 днiв розбирати i очищувати з перевiркою їх справності;

– місця виділення пилу мають обладнуватися місцевими відсмоктувачами з подальшим очищенням запиленого повітря перед викидом до атмосфери; періодичність прибирання пилу в приміщенні встановлюється конкретно для кожної ділянки, але не рідше одного разу за зміну;

– дробильно-розмельне відділення має розміщуватися в звукоізольованому приміщенні;

– дробарки для переробки сухих відходів повинні мати патрубки для приєднання до аспіраційних установок;

– дробарки в разі виникнення вібрації понад припустимі норми слід зупинити до усунення несправності.

 

Поради для пекарів з охорони праці

Використовуйте захисний одяг та спорядження. Носіть термостійкі рукавички, спецвзуття та одяг, щоб захиститися від високих температур, гарячих поверхонь і розбризкування гарячих рідин.

Дотримуйтесь правил чистоти та порядку. Регулярно прибирайте робоче місце, щоб уникнути слизьких поверхонь, що можуть спричинити падіння. Звертайте увагу на чистоту обладнання та інструментів.

Перевіряйте справність обладнання. Регулярне технічне обслуговування печей, конвектоматів і інших пристроїв допомагає уникнути несподіваних поломок і аварійних ситуацій.

Дотримуйтеся правильних технологічних процесів. Стежте за режимами температури і часу при випічці, щоб не допустити перегріву або нещасних випадків при експлуатації печей.

Проводьте регулярні інструктажі та навчання. Оновлюйте знання з безпеки праці, ознайомлюйтесь з планами евакуації та діями у випадку надзвичайних ситуацій, аби бути готовими до будь-яких непередбачених обставин.

Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Замовити 0 (800) 21 99 77

Джерело: Управління Держпраці

Підбірка основних документів з охорони праці і пожежної безпеки для підприємства

Матеріали до теми


Органи державного нагляду за охороною праці: їх основні повноваження та права
Державний нагляд за охороною праці є важливим елементом системи забезпечення безпеки та здоров’я працівників на підприємствах. Ця функція покладена на ...