Такі повідомлення необхідні для виявлення небезпечної нехарчової продукції.
Ця вимога передбачена Постановою КМУ від 22.03.2001 р. №270 «Порядок розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру».
Разом з тим заклади охорони здоров’я про кожний нещасний випадок зобов’язані повідомляти у районні держадміністрації (виконавчі органи міської, районної у місті ради), які в свою чергу ведуть облік та здійснюють аналіз причин виникнення травми.
Лікувально-профілактичні заклади зобов’язані вести реєстрацію нещасних випадків в окремому журналі.
Наголошуємо: важливо проводити своєчасний і якісний обмін інформацією!
Список продукції, яка відноситься до сфери відповідальності Держпраці, а також законодавчі норми, що встановлюють вимоги та визначають механізм здійснення державного нагляду та контролю за нехарчовою продукцією, представлені в матеріалі: Перевірки безпечості нехарчової продукції промислового призначення: інформація для виробників, розповсюджувачів та суб’єктів господарювання