Подробиці трагічного випадку в ТзОВ “Спецавтоінвест”, де загинув працівник


Подробиці трагічного випадку в ТзОВ “Спецавтоінвест”, де загинув працівник

Робітнику ТзОВ “Спецавтоінвест” під час роботи відірвало руку, чоловік помер.  Обставини нещасного випадку з’ясовує управління Держпраці та поліція.  Чоловік – 34-річний тернополянин. Як повідомили в поліції, проживав із сестрою. Дружини та дітей не мав.  Про нещасний випадок, що трапився 13 жовтня на виробничій базі у селі Острів ТзОВ “Спецавтоінвест”, і закінчився фатально,  повідомили в управлінні Держпраці у Тернопільській області. За попередніми даними, під час загрузки міксера сталася аварійна зупинка бетонного вузла, оператор та завідувач виробництва почули крики, підбігши до змішувачів, знайшли робітника без частини руки. До приїзду швидкої допомоги чоловік помер.

Такий випадок вперше

На прохідній ТзОВ “Спецавтоінвест” журналістці “20 хвилин” 18 жовтня чоловік, який не представився, сказав, що загиблий працював у них давно. Звільнився, поїхав у Польщу на заробітки, повернувся і знову пішов на підприємство. Його працевлаштували ще раз. Також чоловік сказав, що раніше таких випадків не було. Щодо коментарів про сам випадок, попросили звернутись у головний офіс на вул. Шептицького. Там попросили написати офіційний інформаційний запит. Відповідь опублікуємо, як тільки отримаємо.

Працівникам інших підприємств, які теж працюють в Острові про нещасний випадок відомо. Подробиць не знають. Одні чули, що чоловік каміння перекладав на лінію, інші, що послизнувся.

Відкрили кримінальне провадження.

Як повідомили в ГУ Нацполіції в Тернопільській області, відкрито кримінальне провадження, оскільки чоловік помер, за статтею 271 КК “Порушення вимог законодавства про охорону праці”. Подію внесли у ЄРДР, проводиться експертиза.

– Зараз розслідування проводить управління Держпраці у Тернопільській , – повідомили в поліції. – Якщо їхнє заключення покаже, що в тому, що трапилось є чиясь винна зі сторони, тоді матеріали справи передадуть в суд. Якщо чоловік сам у цьому винен, то справу закриють.

А фонд соціального страхування України прийматиме рішення про виплату компенсації родині, яка втратила годувальника. Чоловік на підприємстві працював офіційно, у слідчого є підтверджуючі документи.

Обставини з’ясовують

В управлінні Держпраці у Тернопільській області 18 жовтня повідомили, що наразі обставини трагедії з’ясовують, працює комісія. Зазвичай, розслідування триває десять днів, але його можуть продовжити, якщо потрібно буде встановлювати ще якісь деталі чи проводити додаткові експертизи.

– Поки що відомо, що чоловік проходив біля транспортера на виробництві і з якоїсь причини його рука потрапила, в стрічку транспортера,- коментує завідувач сектором розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Леонід Бойко.

– Руку відірвало, чоловік помер. Це все, що поки що відомо, а при яких обставинах це трапилось, чому – з’ясовуємо. Працівник був офіційно працевлаштованим.

Відповідно до частини 6 статті 42 у разі смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві виплачується одноразова допомога його сім’ї у сумі, що дорівнює 100 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату. Та одноразова допомога кожній особі, яка перебувала на його утриманні, а також на його дитину, яка народилася протягом не більш як десятимісячного строку після смерті потерпілого, у сумі, що дорівнює 20 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату. З 1 липня до 30 листопада прожитковий мінімум в Україні становить 1841 грн. 

Джерело: te.20minut.ua

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...