Організовуємо пожежну безпеку на підприємстві: досвід ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО»


Організовуємо пожежну безпеку на підприємстві: досвід ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО»

Пожежна безпека на підприємстві є одним з найважливіших завдань будь-якого керівника.
Згідно з чинним законодавством відповідальність за утримання промислового підприємства у належному протипожежному стані покладено безпосередньо на керівника (власника). Пожежна безпека підприємства має передбачати:

  • політику підприємства у сфері пожежної безпеки;
  • організацію робіт з пожежної безпеки;
  • обов’язки посадових осіб у сфері пожежної безпеки;
  • обов’язки відповідальної особи за пожежну безпеку підприємства;
  • обов’язки службовців і робітників;
  • організація протипожежної підготовки фахівців, службовців і робітників;
  • основні вимоги пожежної безпеки.

Політика підприємства у сфері пожежної безпеки має бути спрямована на забезпечення ефективних  заходів щодо запобігання та обмеження поширення пожежі. Підприємства повинні бути забезпечені необхідними засобами контролю, оповіщення та пожежогасіння. Не менш важливим завданням керівника є створення умов, спрямованих на дотримання працівниками вимог пожежної безпеки і підтримку протипожежного режиму.

Підприємству належить розробити основні вимоги пожежної безпеки, зокрема вимоги до безпеки людей, приміщень,  обладнання, а також порядок спільних дій адміністрації підприємства і пожежної охорони під час ліквідації пожеж.

Запрошуємо вас узяти участь у VI Всеукраїнському практичному форумі «Пожежна і техногенна безпека — 2018: кращий досвід», який відбудеться 10 жовтня 2018 року.
У межах заходу Олександр Коломієць детально розповість про організацію пожежної безпеки на прикладі компанії ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО» та поділиться практичним досвідом щодо організації пожежної безпеки.

Зареєструватися  Ознайомитися з програмою Форуму

Про спікера:

Олександр Коломієць, менеджер департаменту з охорони праці та промислової безпеки, дирекції по генерації електроенергії ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО».

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...