Нелюдські умови праці, відсутність приміщень та жодної охорони: колектив “Украероруху” судиться з керівництвом


Нелюдські умови праці, відсутність приміщень та жодної охорони: колектив “Украероруху” судиться з керівництвом

Пілоти повстали проти керівництва не дарма, і Феміда їх нарешті підтримала.

 колектив 'Украероруху' через суд змушує Бабейчука 'прокинутись'

Керівництво “Украероруху” намагаються зобов’язати виконувати умови колективного договору. Як зазначає Всеукраїнська професійна спілка пілотів, співробітники держпідприємства через суд добиваються свого права на навчання і підвищення кваліфікації.

Відповідне слухання нещодавно відбулося у Бориспільському районному суді Київської області. Колектив доступно пояснив свої вимоги до директора Бабейчука.

Дмитро Бабейчук ('Украерорух')
Дмитро Бабейчук (“Украерорух”)

Пілоти хочуть, аби керівництво нарешті почало дотримуватися процедури надання працівникам днів для виконання профспілкових обов’язків, а також виділо Первинній профспілці льотного складу ДП приміщення для роботи і проведення зборів – будівля повинна бути обладнана зв’язком, опаленням, освітленням, які прибираються і охороняються.

Крім того, ” Украерорух” повинен забезпечити підвищенням кваліфікації, професійної підготовки та навчанням працівників, які обслуговують ПСА н-26 відповідно до вимог нормативних документів, а також терміново наділити робочим місцем старшого штурмана і штурмана, і забезпечити їх необхідними для роботи засобами.

Дмитро Бабейчук ('Украерорух')
Дмитро Бабейчук (“Украерорух”)

Цікаво, що спочатку суд залишив позов співробітників ДП без руху. Згодом все ж відкрив провадження у справі. А 10 жовтня суддя Муранова-Лесів винесла рішення про відмову в задоволенні позову колективу в частині скасування одного з наказів Бабейчука.

Джерело: znaj.ua

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...