Летальний випадок на будівництві: фахівці нагадують вимоги до безпечної праці


Летальний випадок на будівництві: фахівці нагадують вимоги до безпечної праці

Днями на одному із будівельних майданчиків у місті Львові трапився нещасний випадок. Чоловік впав з 4 поверху та загинув.

Начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку ГУ Держпраці Львівщини Іван Мечержак зазначає, що найчастіше нещасні випадки трапляються під час виконання робіт на висоті: “Навіть знаходячись на сходовій клітці чи переходячи кладку, ми відчуваємо, що в нас вже не та координація” – зауважує фахівець

Не менш небезпечними є виконання земляних робіт, зокрема коли риють котловани, прокладають фундамент та інженерні мережі. “Вихід один – якісно огородити та закріпити стінки котловану. Передбачаються схеми кріплення проєктною документацією і тільки після того виконувати роботи” , – додав Іван Мечержак.

Окрім проектної документації, на кожній будові повинен бути відповідальний за охорону праці. Роботодавець повинен створити службу з охорони праці, а усіх своїх підлеглих не лише забезпечити захисним обладнанням, а й перевірити, чи має особа, яка працює на будівництві, страховку. Окрім цього, перш ніж приступити до робіт, працівникам зобов’язані провести інструктаж.

Начальниця управління з питань праці Оксана Єзерська розповіла чому працівникам слід працювати виключно офіційно та який соціальний захист гарантують легальні трудові відносини.

До слова, з початку року у Львові трапився один нещасний випадок на будівництві. Минулого ж року зафіксували 8 нещасних випадків, 7 з яких – летальні.

Джерело: Головне управління Держпраці у Львівській області

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...