...

Через недбалість в Овручі загорілося підприємство з виготовлення пелетів


Через недбалість в Овручі загорілося підприємство з виготовлення пелетів

30 вересня о 21:40 до Служби порятунку «101» міста Овруч надійшло повідомлення про задимлення в цегляній будівлі підприємства, де виготовляють з деревини паливні пелети. На місце події виїхало чергове відділення вогнеборців 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Щоб потрапити до приміщення, рятувальники спочатку відкрили бензорізом вхідні двері. Всередині будівлі спостерігалося сильне задимлення, осередок загоряння знаходився біля теплогенератора — горіли пиломатеріали на площі 4 кв. м. Вже о 22:02 бійці ДСНС локалізували пожежу та о 23:10 — ліквідували. Їм вдалося запобігти поширенню займання на обладнання, готову продукцію, сировину та автопідіймач, розташовані всередині споруди.

Попередня причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Дерев’яні обрізки знаходилися впритул до котла, що і спровокувало загоряння. Остаточна причина наразі встановлюється.

Про запобігання нещасним випадкам пожежного та техногеногенного характеру будуть говорити 10 жовтня у Києві, на території МВЦ, під час VII Всеукраїнського форуму «Пожежна та техногенна безпека-2019. Кращий досвід»

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Матеріали до теми