...

Звітують юні пожежники



Учасниця конкурсу «Безпечна прогулянка»

МНС України, Держтехногенбезпеки, Добровільне пожежне товариство України, МОНмолодьспорту України організували та провели в м. Євпаторії фінальний етап 18-го Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних.
Мета фестивалю — навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, формування у дітей поваги до професії рятувальника, популяризація серед дітей і молоді здорового способу життя.
Відкрили фестиваль голова Держтехногенбезпеки України Ернест Улинець і перший заступник голови ДПТ України Володимир Завада.
До програми фестивалю увійшли конкурси «Візитка», «Домашнє завдання», «Безпечна прогулянка» та «Плакат соціальної реклами».
Під час «Візитки» команди повинні були познайомити учасників фестивалю з членами команди, її діяльністю протягом року з навчання однолітків діям у надзвичайних ситуаціях та з їх запобігання. Переможцем в цьому конкурсі журі визнало команду «Непосидючі» із Житомирської області.
Завжди складнішим і видовищним буває конкурс «Домашнє завдання». Цього разу його тема була такою: «Сірники до рук не брати, бо згоріти може хата». Перше місце в цьому конкурсі поділили команди з АР Крим, Чернівецької та Одеської областей.
Другий етап конкурсу — змагання на відкритій місцевості «Безпечна прогулянка». Він складався із шести етапів: «Переправа», «Гриби, ягоди», «Рятувальна мотузка», «Рятування потопаючого», «Орієнтування на місцевості», «Медичний». Також проводився конкурс «Влучний ствольник». В цій конкурсній програмі переможцями стали команди із Харківської, Донецької, Дніпропетровської областей та АР Крим.
В конкурсі «Плакат соціальної реклами» призові місця поділили юні пожежні Волинської, Дніпропетровської, Херсонської, Івано-Франківської, Черкаської, Запорізької, Миколаївської областей та м. Києва.
Журі Фестивалю очолював заступник генерального директора «Всесвітньої служби новин УТР» Володимир Земляний, членами журі були: представник МОНмолодьспорту Григорій Омельченко, керівник прес-служби Держтехногенбезпеки Валентина Шаповалова, головний фахівець МНС Сергій Левицький, представник ДПТ Валентин Стоєцький.
На думку членів журі та представників організаторів фестивалю,
майстерність виступів та підготовка команд значно зросла у порівнянні з минулими роками.

Валентин Стоєцький
Фото Світлани Трошиної