Змінне обладнання, що підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин


Змінне обладнання, що підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин

Змінне обладнання — це обладнання, яке після введення в експлуатацію машини чи трактора приєднує до них безпосередньо оператор для зміни їх функцій або надання нової функції, за умови, що це обладнання не є інструментом.

Відповідно, на змінне обладнання поширюються вимоги Технічного регламенту безпеки машин, на що під час інформаційного заходу звернули увагу посадовці відділу ринкового нагляду Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Читайте також: На яку саме нехарчову продукцію поширюється дія Технічного регламенту безпеки машин?

На змінне обладнання також наноситься знак відповідності технічним регламентам. Його розмір не має бути менше ніж 5 міліметрів, однак для малогабаритного обладнання, на яке не можна нанести знак необхідного розміру, допускається відхилення від зазначеної вимоги відповідно до вимог.

Знак відповідності технічним регламентам наноситься безпосередньо біля найменування виробника або його уповноваженого представника з використанням того ж способу нанесення.

Читайте також: Про Технічний регламент безпеки машин

Джерело: Управління Держпраці

До Дня святого Миколая!

Матеріали до теми


Дії населення у разі надзвичайних ситуацій: урагани та штормові попередження
Що робити у разі загрози стихійного лиха та отриманні штормового попередження зберігайте спокій, уникайте паніки; уважно слухайте інформацію по телевізору ...