Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»: анонс жовтневого номера (№ 10, 2023)


Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»: анонс жовтневого номера (№ 10, 2023)

У Живому журналі вже доступний жовтневий випуск «Охорона праці і пожежна безпека». Запрошуємо до прочитання статей. З питань придбання і доступу до Живого журналу: 0 (800) 219-977.

Нині редакція журналу активно планує роботу на 2024 рік. Тож пропонуємо читачам поділитися своїм баченням концепції видання: про що бажали б дізнаватися далі, чи хотіли б змінити деякі рубрики, стиль подачі? Знаєте, як зробити журнал ще зручнішим? Діліться своїми побажаннями з нами pr_oppb@mediapro.ua, і ми обов’язково прислухаємося до ваших цінних думок!

 

У жовтневому номері «Охорона праці і пожежна безпека»

 

ЗАКОНОДАВСТВО. ЗМІНИ. НОВОВВЕДЕННЯ

Нові Мінімальні вимоги до забезпечення знаками безпеки та здоров’я на роботі. Хто та як саме зобов’язаний впровадити нововведення

  • Новий наказ, що прийшов на зміну Технічному регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників
  • Що нового та які відмінності виникли у зв’язку із введенням у дію Наказу
  • Хто на підприємстві зобов’язаний забезпечити впровадження нововведень

 

ПОЖЕЖНА ТА ТЕХНОГЕННА БЕЗПЕКА

Пошкодження в мережах до 1 кВ. Як уникнути пожеж та зменшити їхню ймовірність

Мережі 0,4 кВ — це важливий вузол передачі електроенергії від джерела до споживача. Від його надійності безпосередньо залежить робота всіх промислових і сільськогосподарських підприємств, електростанцій та підстанцій, будівель і споруд.

 

ІНФОРМУЮТЬ ПОСАДОВІ ОСОБИ

Мобінг на робочому місці. У яких випадках працівники та роботодавець можуть понести покарання

Кодекс законів про працю України визначає, що працівники мають право на здорові й безпечні умови праці, на гідне ставлення з боку роботодавця, інших працівників. Однак інколи працівники зазнають психологічного терору як з боку колег, так і з боку роботодавця.

 

ВАЖЛИВО ЗНАТИ

Професійний добір як необхідна складова безпеки праці: особливості організації

Професійний добір — це один із найважливіших профілактичних заходів щодо підтримання безпеки праці на підприємстві. В чинному законодавстві України йдеться про те, що роботодавець зобов’язаний організовувати та забезпечувати за свій рахунок проведення медичного огляду працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба в професійному доборі, а також осіб віком до 21 року.

 

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА

Пожежна безпека автозаправних станцій. Стисло про найважливіше

Пропонуємо коротко поговорити про основи забезпечення пожежної безпеки на АЗС. Чи можливо уникнути аварій та їх наслідків на АЗС та АЗК, які основні вимоги з пожежної безпеки існують для цих об’єктів та де їх шукати і на яких етапах враховувати?

 

БЕЗПЕКА ПРАЦІ

Оцінка професійного ризику для водія кар’єрного автотранспорту. Застосовуємо комбінацію методів HAZOР і FMEA

Кар’єрний автомобільний технологічний транспорт відіграє важливу роль у переміщенні великого об’єму здобутих корисних копалин в умовах гірничодобувного підприємства. Тому до ефективності його функціювання висувається низка різноманітних вимог щодо надійності та продуктивності для забезпечення безперебійності видобувного процесу корисних копалин.

 

ЕКСПЕРТ РЕКОМЕНДУЄ

Підвищення безпеки в електромережах до 1 кВ. Яких змін потребують положення нормативної бази

Заходи захисту від ураження електричним струмом є важливою складовою у справі експлуатації електроустановок. Підвищити електробезпеку в разі порушення ізоляції та коротких замикань в електромережах до 1 кВ можливо, змінивши нормативну базу, а саме деякі з положень Правил улаштування електроустановок, затверджених наказом Міненерговугілля України від 21.07.2017 р. № 476 (далі — ПУЕ), та НПАОП 40.1-1.32-01 «Правила будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок».

 

ТЕХНОГЕННА БЕЗПЕКА ТА ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Захист від хімічних і біологічних загроз. Як уберегти життя та здоров’я під час небезпеки

Якщо ж не реагувати належним чином, це може призвести до погіршення здоров’я, а в деяких випадках — і втрати життя людини. Відомо, що хімічні та біологічні небезпеки на робочому місці можуть спричиняти негативні наслідки: проблеми з диханням, опіки, захворювання шкіри та рак. Токсичним є вдихання пари, газу, пилу або диму, що може призвести до виникнення багатьох проблем. Вплив може бути одноразовим або відбуватися внаслідок щоденних процесів та розвиватися з часом.

 

А також вашій увазі:

Моніторинг законодавства

Пам’ятки

Накази

Плани

Протоколи

Інші документи

Календар-планер на жовтень 2023 року інженера з охорони праці

 

Придбати видання

 

З питань придбання і доступу

до Живого журналу «Охорона праці і пожежна безпека»: 0 (800) 219-977

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека»


Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері

  • зразки документів
  • моніторинг законодавства
  • роз’яснення
  • відповіді на запитання
  • досвід провідних компаній

Презентаційний номер: e.oppb.com.ua
0 (800) 219-977

Матеріали до теми