Заборонити евакуацію автомобілів, якщо вони не перешкоджають руху: Комітет схвалив законопроєкт


Заборонити евакуацію автомобілів, якщо вони не перешкоджають руху: Комітет схвалив законопроєкт

Комітет Верховної Ради рекомендує ухвалити законопроєкт про заборону тимчасового затримання авто інспектором з паркування під час дії воєнного стану.

Правоохоронний комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу законопроєкт № 9092-3, яким буде заборонено евакуацію автомобілів, якщо вони не перешкоджають руху. Про це повідомив член Комітету, народний депутат Максим Бужанський.

За його словами, евакуацію здійснюватиме поліція, а діяти законопроєкт буде на період воєнного стану.

Штрафи за паркування на місцях для осіб з інвалідністю матимуть змогу виписувати муніципальні інспектори.

«Говорячи простими словами, в більшості випадків евакуація автомобіля більше нагадує його викрадення з метою пограбування його власника. Якщо закон буде прийнято Радою за основу, з ним потрібно буде міцно попрацювати комітету, щоб не створити більше проблем, ніж передбачається виправити, але сама ідея правильна», зауважив він.

Нагадаємо, 27 березня у Верховній Раді зареєстрували вже третю версію законопроєкту, спрямовано проти безпідставної евакуації автомобілів.

Цього разу співавтором проєкту 9092-3 є голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас. Він передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо повноважень інспекторів з паркування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Зокрема пропонується заборонити тимчасове затримання транспортного засобу інспекторами з паркування виключно під час дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан.

При цьому положеннями проєкту підтримано ініціативу наділення відповідними повноваженнями уповноважених осіб органів Національної поліції.

Одночасно з цим законопроєкт не позбавляє виконавчі комітети (виконавчі органи) сільських, селищних, міських рад, в особі інспекторів з паркування щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення та винесення постанов про притягнення до адміністративної відповідальності.

Наталя Мамченко

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА


Документи спеціаліста з пожежної безпеки

  • Приклади основних наказів з питань пожежної безпеки
  • Приклади інструкцій для приміщень об’єкта
  • Журнали реєстрації та обліку
  • Зразок оформлення плану евакуації на випадок пожежі

Придбати

(063) 590-97-54 

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...