Якими НПА визначено проведення держтехогляду великотоннажних та інших технологічних ТЗ, хто його проводить?


Якими НПА визначено проведення держтехогляду великотоннажних та інших технологічних ТЗ, хто його проводить?

Якими нормативно-правовими актами визначено проведення державного технічного огляду великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів та хто його проводить?

Проведення державного технічного огляду великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів здійснюється на підставі Наказу Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 27 січня 2010 року N 9, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2010 р. за N 163/17458.

Державний технічний огляд технологічного транспортного засобу проводиться перед його реєстрацією, перереєстрацією, тимчасовою реєстрацією, зняттям з обліку (крім випадків зняття з обліку у зв’язку з непридатністю, вибракуванням та списанням) з урахуванням вимог Порядку відомчої реєстрації (постанова КМУ № 8 від 06.01.2010).

Державний технічний огляд технологічних транспортних засобів проводиться експертом технічним з промислової безпеки (далі – експерт) експертно-технічного центру, що належить до сфери управління Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду (далі – ЕТЦ), у присутності власника технологічного транспортного засобу (особи, що використовує його на законних підставах, або уповноваженої ним особи) або призначеної посадової особи, відповідальної за безпечну експлуатацію та технічний стан технологічного транспортного засобу (для юридичної особи) (далі – власник технологічного транспортного засобу).

Державний технічний огляд технологічних транспортних засобів проводиться експертами, атестованими відповідно до Порядку атестації фахівців, які мають право проводити технічний огляд та/або експертне обстеження устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого наказом Держгірпромнагляду від 20.12.2006 N 16, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.02.2007 за N 103/13370.

Довідково

Постановою Кабінету Міністрів Українивід 30 жовтня 2014 р. № 587 Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність,постанова Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 р. № 1201 “Про затвердження Порядку здійснення обов’язкового технічного контролю тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів” (Офіційний вісник України, 2011 р., № 92, ст. 3334).

Роз’яснення надав заступник начальника відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Упраління Держпраці в області Станіслав Сітнік.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Кіровоградській області

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Порядок розслідування страхових випадків: пропозиції змін від Мінекономіки
На сайті Мінекономіки оприлюднено такі документи: проєкт наказу Мінекономіки, Мінфіну, Міністерства внутрішніх справ України “Про затвердження Порядку розслідування страхових випадків та ...
Податок на нерухомість промислових та складських, а також нежитлових сільськогосподарських будівель
Наказом Міністерства економіки України від 16.05.2023 року № 3573 “Про затвердження національного класифікатора НК 018:2023 та скасування національного класифікатора ДК ...