Яких вимог безпеки під час оброблення ґрунту, сівби, садіння і догляду за посівами потрібно дотримуватись?


Яких вимог безпеки під час оброблення ґрунту, сівби, садіння і догляду за посівами потрібно дотримуватись?

Роботи, пов’язані з підготовкою мінеральних добрив до внесення у ґрунт, треба здійснювати за допомогою механізмів, оснащених пристроями для зниження пилоутворення.

Працівники мають використовувати відповідний спецодяг, спецвзуття та засоби індивідуального захисту органів дихання й зору.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Заміну, очищення і регулювання робочих органів навісних машин і знарядь, які підняті, потрібно проводити тільки спеціальними чистками в рукавицях із зупиненим, загальмованим агрегатом та вимкнутим двигуном і вжиттям заходів, що запобігають їх самовільному опусканню.

(Наказ Міністерства соціальної політики України від 29.08.2018  № 1240 «Про затвердження Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві», розділ ІІ, пункти 1, 6)

Розроблення документів з охорони праці
Для довідок: (067) 317-58-86 

Раніше писали:

Джерело: Управління Держпраці


«Атестація робочих місць — на відповідність НПА з охорони праці + практичний кейс, як визначити на яких робочих місцях і як проводити таку атестацію, щоб уникнути штрафів»

  • про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
  • як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
  • про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
  • як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.

Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Безпека праці під час використання лісогосподарської техніки: застосування правил безпеки та запобігання нещасним випадкам
Лісогосподарське виробництво – специфічна галузь народного господарства, яка характеризується великими площами і протяжністю території (від 30 до 100 км) та ...
З точки зору охорони праці стан здоров’я не дозволяє працівникові продовжувати роботу: як діяти роботодавцю?
Трудовий договір, який укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності роботодавець може розірвати, ...
Про безпечне проведення робіт зі зберігання та переробки зерна
Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проконсультували працівників аграрного підприємства, яке здійснює діяльність зі зберігання та переробки ...