Як стати лідером з безпеки праці та інші гарячі теми липня


Як стати лідером з безпеки праці та інші гарячі теми липня

Читайте у №7 журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

15 років на варті пожежної безпеки
7 червня журнал «Охорона праці і пожежна безпека» взяв участь у ювілейній ХV Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки в Україні», приуроченій до 15-ої річниці діяльності Українського союзу пожежної та техногенної безпеки (далі — УСПТБ). Вів конференцію президент — голова правління УСПТБ Борис Платкевич.)

Узгодження українського законодавства з європейською нормативно-правовою базою з безпеки і гігієни праці: ключові питання
Антоніу Сантуш, менеджер проекту Європейського Союзу та Міжнародної організації праці (ЄС-МОП) інформує про те, як спільнота долучилася до зусиль на міжнародному, регіональному, національному і місцевому рівнях задля заохочення безпеки та гігієни праці й запобігання в такий спосіб настанню нещасних випадків, пов’язаних з роботою. Про завдання, поставлені перед Україною, у процесі наближення до європейського законодавств з БГП.

Нещасний випадок: суди VS Фонд соціального страхування
Про судовий процес, причиною якого стала не тільки деформація правосвідомості, а й відсутність звичайної людської совісті. Викладені обставини справи, за яких падіння працівниці зі стільця визнано нещасним випадком, що пов’язаний з виробництвом, оскільки потерпіла виконувала дії в інтересах підприємства, на якому працює. Незважаючи на те, що ці дії не належали до його трудових обов’язків.

Де створюють протипожежний щит
В інтерв’ю з директором Київського спецпідприємства «Пожтехніка» Іриною Возною: про критерії вибору типу і необхідної кількості вогнегасників для захисту об’єкта, які документи регламентують експлуатацію та зберігання вогнегасників і як їх правильно обслуговувати, чи можуть спеціалісти проводити технічну діагностику вогнегасників безпосередньо у користувача.

Рекомендації щодо побудови, впровадження та вдосконалення системи охорони праці на промисловому підприємстві
Про найгостріші проблеми охорони праці та яким чином можна зробити умови праці безпечнішими.

Відеореєстратор — надійне обладнання, що забезпечить захист працівника та компанії

Lego serious play — технології для формування лідерства з безпеки праці
Як метод LSP допомагає у вирішенні питання підвищення безпеки на виробництві, сім золотих правил нульового травматизму та Vision Zero — досвід ДП «Укрспирт».)

ЕЛЕКТРА НОМЕКС: сучасний вигляд — перевірена якість!

Безпечна експлуатація самопідіймальних будівельних колисок
Про електробезпеку під час експлуатації колиски та підіймального обладнання, вимоги до особи, яка допускається до роботи з колискою та організацію нагляду, технічного обслуговування колисок.

Захист від блискавки будівель і споруд
Складові LPS, чому «активний» блискавкозахист — це всього лиш спекуляція, та поради власнику споруди щодо бюджетного варіанту організації захисту від блискавок.

Відмінності у використанні порошкових та вуглекислотних вогнегасників
Особливості порошкових вогнегасників: з балоном з газом-витискувачем і закачаних, правильне їх застосування.

Організація навчання з домедичної допомоги на підприємстві
Ознайомлення з нормативно-правовою базою з навчання домедичної допомоги в Україні, про програми навчання, контроль знань та Refresh-тренінги.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми